Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Javított a TF férfi együttese

Tegnapi meglepő veresége után az első három negyedben irányítva a játékot a TFSE férfi csapata simán verte a címvédő Debrecent.Debreceni Egyetem – TFSE 49-72 (16-23, 11-19, 8-20, 15-10)

Miskolc, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, négyes döntő, férfiak.V.: Goda, Dr. Mészáros, Csabai-Kaskötő

Debrecen: KÓSA 14/3, Jávor, Pék 3/3, Szarka, 8/6 OPRE 7. Cs.: Bak 7, KOZÁK 4, Szűcs, Asztalos 4, Oláh , Törköly 2.

TFSE: Tóth D. 5/3, PETRUCSIK 8/3, BOINITZER 15, MOHAY 14/6, DEBRECENI D 11. Cs.: SZOLLÁR 9/6, Mácsai 4, Kerkai 2, Jókai 1, Karagity 1, Világi 2.

5-0-val indított a TF, majd Kósa vezérletével feljött a Debrecen. Jó ideig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a debrecenieknél Kósa eléggé magára maradt a pontszerzésben.  Petrucsik és Szollár egy-egy triplájával ellépett a TF, miközben Kósa miután kosarat szerzett technikait kapott.

A második szakasz elején küzdelmes játék mellett tartotta előnyét a TF, Opre Roland próbálta ekkor versenyben tartani a Debrecent. A szakasz közepén Szollár újabb triplát szerzett, 15 pontosra nőtt a tegnapinál sokkal tudatosabban, szervezettebben játszó TF előnye, amit meg is tartott szünetig.

A második félidő huszáros debreceni rohamok helyett eladott labdákkal kezdődött a címvédő részéről. A TF-ben Petrucsik a pontszerzésből és az előkészítésből is kivette részét, átadásaiból Mohay, valamint Boinitzer Dávid volt eredményes. 10-0-lal kezdve a második félidőt 25 pontra nőtt a fővárosi előny. Érdekes, hogy bár sima volt a meccs “röpködtek a technikaik, Kósa egy dobása után, amelynél meg is sérült, megkapta a másodikat, ami kiállítást vont maga után.

A záró szakaszban – mivel a meccs már eldőlt – már mindkét oldalon pihentek a kulcsemberek, az edzők már a záró napi nagy csatákra gondoltak. Állandósult a 20 pont körüli TF előny,  javítottak az első napon meglepő vereséget szenvedő fővárosiak.

Berényi Sándor (Debrecen): Gratulálok a TF-nek teljesen megérdemelten nyert, nagy energiákat vetett be a győzelem megszerzéséért. Mi túl sokat foglalkoztunk játékok kívüli dolgokkal, s ezzel a harmadik negyed végéig egyre mélyebbre ástuk magunkat egy zaklatott mérkőzésen. Annak örülök, hogy a tartásunk megmaradt, végig nagy akarattal játszottunk.

Juhász Tamás (TFSE): A tegnapi vereség után sikerült átbeszélni a dolgokat, s rendet tenni a fejekben, de erre a tegnap este mellett a ma reggelünk is ráment. A védekezésünk összeállt és sokkal jobban is dobtak a srácok, mint tegnap.