Egyéb Hírek

Ajánlott esemény: Futók és bringások nemzetközi randevúja

A 25. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny elnevezésű nemzetközi terepfutó viadalt  június 17-én rendezik meg. A 6. Maratoni Hétvége másnapján, június 18-án a 6. Kondenzgyík Maraton nemzetközi terepkerékpáros viadal várja a sportbarátokat azonos helyszínen, a Csanyik-völgy Királyasztalon.

Az 1991-ben Kisgyörgy Ádám, a miskolci Marathon Club SE alapító elnöke és csapata által elindított Bükki Hegyi Maraton  terepfutó verseny azért ünnepli csak idén negyedszázados  jubileumát, mert a főrendező váratlan megbetegedése miatt kétszer elmaradt a határon innen és túl egyaránt nagy népszerűségnek örvendő, eddig mintegy húsz (!) nemzet képviselői által megtisztelt verseny.

A Katona Ferenc önkormányzati képviselő vezette szervezőbizottság tagjai ebben az évben is valamennyi korosztály számára kínálnak megméretési lehetőséget. A Csanyik-völgy Királyasztalon kialakítandó versenyközpontból négy egyéni (3,5 km, 10,5 km, 21 km, 42,2 km) szám és a maratoni váltó (4×10,5 km) tagjai vághatnak majd neki a távok teljesítésének.

A futás szerelmesei május 30-ig küldhetik el kedvezményes előnevezésüket.  További részletek, versenykiírás, pályaleírás a www.maratonclubmiskolc.hu oldalon.

A verseny része a 6. Maratoni Hétvégének, melynek másnapján, 2017. június 18-án, azonos helyszínen rendezik meg a 6. Kondenzgyík Maraton elnevezésű nemzetközi terepkerékpáros versenyt, valamennyi korosztály számára. A 28, 56 és 84 km-es felnőtt távok mellett a Csanyik-völgy Királyasztalon kijelölt versenyközpontban – minitávokkal – a gyermekekre is gondolnak a Nagy András vezette szervezők. (Részletek: www.miskolcmaraton.hu)

A 6. Maratoni Hétvége fővédnöke ebben az évben is dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. Védnökséget vállalt a kétnapos eseményre Török Dezső, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere, Pfliegler Péter,  Miskolc alpolgármestere, Rakaczki Zoltán, a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetője, Illyés Miklós, a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, egykori judo olimpikon, Deák Bárdos Mihály, az MVSI szakmai vezetője, ötszörös világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok.

A rajtszámok belépési kedvezményt kínálnak a versenyközpont szomszédságában található Vadasparkba, az európai hírű miskolctapolcai Barlangfürdőbe és reményeink szerint a nemrégiben felújított Diósgyőri Várba.
A szombaton és vasárnap is rajthoz állók kiérdemlik a “Double Finisher”-pólót. A maratoni futó távot és a legalább 56 km-t tekerők a “Double Finisher Extra” díjért is versengenek. A képlet egyszerű, akinek az összetett ideje a legkevesebb, az viheti haza a kupát és ajándékot.