Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Új vezetőedzővel a Kiemelt Bajnokságban!

Megújuló edzői stábbal tervezi következő szezonját a MEAFC NB I/B-s kosárlabda csapata. A nemrégiben véget ért szezon során nagyszerű teljesítményt nyújtó, végül 4. helyen záró egyetemisták jövő évi terveiről dr. Fazekas Csabát, a MEAFC kosárlabda szakosztályvezetőjét és Hajdu Rolandot, a leendő vezetőedzőt kérdeztük.

Sikeres szezont zárt a csapat, ám a következő szezonban már új szakmai stáb irányítja a gárdát.

Az elmúlt két évben a kitűzött céljainkat sikeresen teljesítettük, amiért köszönettel tartozunk mindenkinek, aki ehhez hozzájárult. A szezon végére azonban úgy éreztük, hogy további fejlődésünkhöz a szakmai munka terén új impulzusokra van szükség. A vezetőedző személyét illetően mindenképpen olyan valakiben gondolkodtunk, aki helyi kötődésű, ismeri az itteni viszonyokat, ezáltal illeszkedik abba a koncepcióba, amit az elmúlt években képviseltünk.

A leendő szakvezető kosárlabda szempontjából „tősgyökeres borsodi” személy.

Hajdu Roland minden szempontból beleillik az elképzeléseinkbe. Személye, szakmai hivatástudata, kosárlabdáról vallott elképzelése garantálhatja a kontinuitást és a szakmai megújulást. Az ő munkáját pedig az aktív pályafutását befejező Tóth Gábor, valamint Bene Szilárd fogják segíteni.

Milyen szempontok szerint épül fel a jövő évi csapat?

A vezetőedzőtől és segítőitől azt várom, hogy folytassák a megkezdett munkát, saját szakmai elképzeléseiket megvalósítva egy karakteres játékot képviselő, megalkuvást nem tűrően küzdő, minden körülmények között harcos, szerethető csapatot építsenek, amiben a jövőben is kiemelt szerepet kapnak egyetemistáink, valamint a saját utánpótlásunk tehetségei.

Az NB I/B csoportjának kettéválasztásával az utóbbi évek legerősebb bajnoksága indulhat be az ősszel.

Figyelembe véve a felsőház-alsóház kapcsán átalakuló erőviszonyokat, most még nehéz megmondani, hogy a MEAFC mire lesz képes a következő szezonban. Az viszont biztos, hogy a 14 csapatos Kiemelt Bajnokságban a következő idényben sem a szimpatikus vesztes szerepét szeretnénk eljátszani és bízom benne, hogy az újjáépülő és megszépülő Egyetemi Körcsarnokba az elmúlt évekhez hasonlóan jövőre sem győzni járnak majd ellenfeleink.

A szakosztályvezetői összegzést követően Hajdu Roland, a frissen kinevezett vezetőedző is nyilatkozott leendő munkájával kapcsolatban: „Legutóbbi edzősködésem óta eltávolodtam a sportágtól, nem kerestem az újabb lehetőségeket, így engem is meglepett a váratlan felkérés. Nem volt egyszerű a döntés, de a vezetők meggyőztek. A csapat jó szellemű, motiválható játékosokból áll, sokra hivatottak. Döntő volt, hogy egy olyan klubnál dolgozhatom majd, ahol lehetőségem lesz érdemben építeni az utánpótlásra. Egy ízig-vérig miskolci csapat leszünk, szervezett, kemény védekezésre alapuló gyors kosárlabdával. Komoly segítőim lesznek a stábban, már várom a közös munkát!”

Hajdu Roland (41)
Miskolcon született, házas, feleségével 3 gyermeket nevel.
Tanulmányok: Földes Ferenc Gimnázium, Miskolci Egyetem közgazdász diploma.
Csapatai játékosként: MEAFC, DKSK-Tabori, Tiszaújvárosi Phoenix.
Csapatai edzőként: MEAFC (U-16), MEAFC (NBI/B), Földes-Miskolc KK (NB II), DKSK-Miskolc női (NB I/A másodedző) DKSK-Miskolc női (U-22).
Eredményei: NB I/B 8.hely, NB II Keleti csoport 1. hely, NB II 3. hely.