Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Béres hazatért, Timkó Miskolcra költözött!

Két új ember érkezett a MEAFC NB I/B-s férfi kosárlabda csapatához.

A Miskolci Egyetem férfi kosárlabda csapata a hét végén kezdődő Egyetemi Európa-bajnokságra készül, amelynek a megyeszékhely a helyszíne. Minek után ezen gárda, valamint a honi másodosztályban szereplő MEAFC kerete között – játékos téren – körülbelül nyolcvan százalékos az átfedés, nem meglepő, hogy most szinte mindenki tréningezik (egyébként a B-csoportos alakulat nyári felkészülése augusztus 7-én indul).

Béres Dávid

Az előző évadot az NB I/B-ben 4. helyen záró egyetemisták keretében máris van két változás, ugyanis két új fiú már Miskolcon pattogtat. Egyikük számára nem új a város, a helyszín, ugyanis a 27 esztendős Béres Dávid a Miskolci Sportiskolában nevelkedett.
– Valóban, volt edzőm Vágó Brigitta, Lantosné Hegyesi Edit, Kovács Péter és Milen Vukicevic is – emlékezett vissza az első évekre a 4-es, 5-ös poszton bevethető kosaras.

– Legutóbb Salgótarjánban kosárlabdáztam, előtte a TF-ben, azt megelőzően pedig egy másik megyei klubban, a Tiszaújvárosi Phoenix KK-ban. Amikor még Miskolcon sportoltam, a MISI a megyei bajnokságban szerepelt, ám amikor érettségit követően Budapestre kerültem, reméltem, hogy egyszer visszajövök a szülővárosomba. Nyilván figyeltem a MEAFC eredményeit, örülök, hogy tavaly negyedikek lettek, jó pár rutinos emberrel, de most kezdetét veszi, vette a fiatalítás. Az elvárások velem szemben nem túl bonyolultak: nyújtsam képességeim legjavát, legyek a csapat segítségére, hogy elérjük a lehető legjobb eredményt. Salgótarjánból azért jöttem el, mert szerettem volna itthon lenni, másrészt egy családtagom korábban játszott a MEAFC-ban, s emiatt plusz szimpátia van bennem a klubbal szemben.

Timkó Norbert

A másik friss szerzeményre elég magasra kell felnézni, lévén 212 centiméter magas. Timkó Norbert – bár még csupán 25 éves – hordta már Magyarországon a Factum Debrecen, a Vasas, az Albacomp, a MAFC, míg legutóbb az NB II-es Újpest-Megyeri Tigrisek dresszét.
– A párom gyakorlatát az egyik miskolci üzemben végzi, a menedzserem pedig ismeri Fazekas Csaba szakosztályvezetőt, és szerencsére össze tudtuk hozni úgy a dolgokat, hogy kedvesem és köztem ne legyen távolság, én pedig kosarazhassak – vázolta MEAFC-hoz kerülésének történetét a center, aki elárulta azt alábbiakat is:

– 2008-ban, 16 évesen akkori klubomnak, a Vasas szakosztályelnökének, Zöldi Péternek köszönhetően Spanyolországba, a Barcelonához szerződtem, ahol előbb két szezont a korosztályos csapatnál töltöttem, egyet pedig a Barca ,,B” alakulatánál. Jó lett volna, ha sikerül maradnom, de végül hazakerültem, amit szintén nem bánok. Nemrég volt egy csuklósérülésem, amely kiválóan javul, szerintem a szezonkezdetre rendben lesz. A klubvezetés konkrét célt nem jelölt meg számunkra, csak azt, hogy legyen minél több győzelmünk hazai pályán, ahol, a megújult csarnokban várhatóan több száz néző előtt fogunk pályára lépni.

forrás: ÉM-MI