EUSA,  Kosárlabda szakosztály

Az előző napon mutatott játékhoz képest sokkal jobb Miskolcot láttunk

Ismét szép számú nézősereg buzdította a hazaiakat, s a szurkolók talán abban reménykedtek, hogy Szögi Ádám és társai azt követően, hogy hétfőn átestek a tűzkeresztségen, már felszabadultabban, kevésbé görcsösen kosaraznak, mint tették a német rivális ellen. Az esélyesség terhe sem nyomasztotta Drahos Gábor fiait, hiszen velük szemben a szlovén gárdát szinte kiütő lengyel alakulat állt.

Miskolci Egyetem – Marie Curie Skladowska Egyetem (POL) 49-56 (12-20, 12-12, 8-16)

Miskolc, Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság, 500 néző. V.: Pacuraru (román), Quintero (spanyol)

Miskolc: Szögi, TAKÁCS, Máté, LIPPAI, KŐVÁGÓ-LASKA. Cs.: KOPASZ, Béres, Orosz.

A lengyel csapat vezető találatára Szögi Ádám felelt szép betörésből. Lippai Szabolcs sikeres büntetőjét követően a második dobása után Kővágó Laska Márk pöckölte vissza a labdát a lengyel gyűrűbe, s ezzel még 5-5-re egyenlítettek a hazaiak, ám ezt követően a két 210 centi körüli, remek felépítésű centerrel felálló rivális 7-0-lal elhúzott, ekkor időt is kért Drahos Gábor. Sikerült megtörni a lengyel lendületet, Lippai duplája, majd Kopasz Márton triplája után 2 pontra csökkent a hátrány. A negyed vége az ellenfélé volt, amely egy 8-0-lal 10 pontos előnyre tett szert, de mutatós és eredményes volt a negyed végén az oldalbedobás-figura, amelyből Kopasz szerzett szép kosarat.

6 lengyel pont után, jó 3 perc elteltével Szögi dobott hárompontosat. A szakasz közepén Drahos mester vágta dühösen földhöz tábláját egy technikaiért – bár úgy tűnt, jogosan várt sípszót, miután Kopaszt megtolták a levegőben. Ezzel együtt olyan iramban, keménységgel játszott a Lublin, amilyenhez a magyar egyetemi bajnokságban nem nagyon szok(hat)tak hozzá a hazaiak. A félidő hajrájában támadásban sokat hibáztak a lengyelek és 10 ponton belülre került a hazai gárda.

Takács Dániel 2+1-es akciójával 5 pontra jött föl a Miskolc a második félidő elején. A negyed közepén egy 10-0-lal ismét “tízen túli” előnyt szerzett a lengyel gárda. A negyed hajrájában Lippai büntetőkből igen hosszú hazai kosárcsendnek vetett véget, de a 3. negyed végén a lengyelek mutattak be ügyes oldalbedobás figurát zsákolással, és 16 ponttal vezettek a záró etap előtt.

Takács triplát szerzett a záró szakasz elején, majd Kővágó-Laska is villant, a lengyeleket láthatóan frusztrálta a hazai gárda szívóssága, összeszedtek egy sportszerűtlent, Takács újabb triplájával egy 11-0-lal a szakasz közepén 7 pontra feljött a vendéglátó, amikor időt kért a lengyel szakvezető. Nem tört meg a lendület, Kővágó jóvoltából a roham 14-0-ra “duzzadt”, a hátrány pedig 4 pontosra apadt. Ekkor jött egy “gyilkos” hármas lengyel részről. A kőkemény, küzdelmes végjátékban mindkét csapat sokat hibázott, és bár a hazai gárda 17-8-as negyedet produkált, a győzelem ezúttal (is) elmaradt, de a mutatott játék, az utolsó negyed küzdeni akarása bizakodásra ad okot a záró csoportmeccs előtt, amelyet ugyanúgy 18.15-kor kezdenek szerdán a miskolci Generali Arénában a Primorska Egyetem csapata ellen.

Statisztikahttp://live.fibaeurope.com/www/game.aspx?acc=6026&gameID=127280&Ing=en