EUSA,  Kosárlabda szakosztály

Helyosztók, döntők az egyetemi kosár Eb-n

Helyosztókkal folytatódik, majd vasárnap a női és férfi döntőkkel ér véget az Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokság Miskolcon. A magyar együttesek közül a TFSE lányai csoportelsőként jutottak be a legjobb 8 közé, míg a Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem férfi csapata az alsóház helyosztóin folytatja a küzdelmet.

Mindkét férfi gárdánk – a Debreceni és a Miskolc Egyetem – az alsóházban folytatja péntektől az Eb-szereplést. A két csapat győzelemmel és jó játékkal zárta a csoportkört, ami biztató lehet a helyosztók előtt. A Miskolci Egyetem csapata július 21-én, 13:45-től játszik a portugál Aveiró Egyetemmel a Generali Arénában, és ha azt megnyeri, akkor szombaton időben ugyanekkor lép pályára a Jégcsarnokban. Pénteken a Debrecen a szlovák Comenius Egyetem csapatával játszik a Jégcsarnokban, ez a találkozó is 13:45-től kezdődik, és ha sikerrel veszi az akadályt, akkor két magyar csapat mérkőzhet egymással szombaton a Jégcsarnokban, ismét 13:45-ös kezdéssel, a 9. helyért.

Szintén pénteken, 13:45-kor kezdődik a TFSE küzdelme a horvát Osijek Egyetem ellen, az Egyetemi Körcsarnokban. A magyar lányok esélyesebbek, így várhatóan szombaton, ismét 13:45-kor játszhatnak a döntőért.

MEGHÍVÓ

Döntő, eredményhirdetés

A női bronzmérkőzés július 23-án, vasárnap kerül megrendezésre, helyszín a megújult Egyetemi Körcsarnok, kezdési időpont 16 óra. A női döntőt a Generali Arénában rendezik, 18:15-től, ahol előtte 16:00 órától a férfi bronz, utána 20:30-tól a férfiak döntője kerül megrendezésre.

A mérkőzések után, 22:15-től eredményhirdetésre és a különdíjak átadására kerül sor, beszédet mond Dr. Deák Csaba, a Szervező Bizottság elnöke, a Miskolci Egyetem kancellárja; Bill Thompson, European University Sports Association (EUSA) végrehajtó bizottsági tagja és a következő rendező képviselője.