Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Miskolcról erősített a Tiszaújváros kosárcsapata!

Endrész Tamás két sikeres szezont követően távozik a MEAFC kosárlabda csapatától. A miskolciak és az NB I/B csoportos bajnokság egyik legdinamikusabban küzdő centere jövőre is Borsod megyében szerepel. Kiváló kosarasunk szeptembertől a Tiszaújváros gárdáját erősíti.

Sokáig nem lehetett tudni, hogy a MEAFC fiatalítási programja kapcsán hogyan alakul a sorsod.

Az idei versenykiírás szerint legalább egy 1997. január 1. után született játékosnak a pályán kell lennie, így csak idő kérdése volt, hogy a fiatalok átvegyék a helyemet. Szerettem volna továbbra is a csapat hasznos tagja lenni, de a klubvezetéssel megbeszélve, végül közös megegyezéssel augusztus 1-én elváltak útjaink. Fontos megjegyezni, hogy a két év közös munka alatt kialakult jó kapcsolat természetesen megmarad.

Két év alatt 55 bajnoki mérkőzésen 458 dobott pont és 1069 játszott perc került a bizonyítványodba. Nem hangzik rosszul.

Valóban jól hangzik, bár sosem arra törekedtem, hogy a statisztikám minél jobb legyen. Amikor Szerencsről átigazoltam a MEAFC-hoz, az volt a célom, hogy segítsem a csapatot. A csapattársakkal nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítanom, ami a közös munkánkban is érezhető volt. Az egyesület vezetése is minden tekintetben pozitívan állt hozzám az első perctől az utolsóig. Így az elválás után sincs bennem semmilyen tüske, mindig szívesen gondolok majd vissza a MEAFC-nál töltött két évre, különösen, hogy itt értem el játékos pályafutásom legjobb eredményét, a bajnoki 4. helyezést!

Augusztus 7-én, a felkészülés első MEAFC edzésén Te is jelen voltál a felújított Körcsarnokban!

Úgy éreztem, hogy mindenképpen tartozom annyival a társaimnak és a vezetésnek, hogy tisztességesen elköszönjek tőlük, megköszönjem a közös élményeket, az elődöntő meccseit, a bronzmérkőzéseket, a jó hangulatú idegenbeli hazautakat, a disznóvágásokat, valamint sok sikert és kitartást kívánjak nekik a következő szezonra. Furcsa érzés volt látni, ahogy elkezdik az edzést, és én nem mozgok velük.

A szomszédból gyorsan „lecsaptak” Rád! Hogyan érkezett a megkeresés?

Tiszaújvárosból Pöstényi Zoltán hívott telefonon, hogy szükségük lenne centerre, és amennyiben a fiatalítás miatt már nem fogok tudni Miskolcon játszani, ők szívesen látnának. Elmondta, hogyan állna össze a csapat, és mi lenne az én feladatom.

Mit tudtál leendő csapatodról, és mik a tapasztalataid azóta, hogy elkezdtétek a közös munkát?

Korábban több alkalommal is hívtak Tiszaújvárosba kosarazni, de valahogy mindig nemet mondtam. Az új csapattársak közül mindenkit ismeretem korábbról. Kiss Balázzsal a MEAFC-nál együtt játszottunk egy évig, Piukovics Bálintot Bajáról. Gáspár Balázst Nyíregyházáról, a fiatalokat a korosztályos bajnokságból ismerem. Augusztus 14-én kezdtük a felkészülést az NBI/B-s bajnokság Zöld csoportjának küzdelmeire. Mivel nagyon fiatal a csapat, sok munka áll előttünk, de én mindig is szerettem a kihívásokat. Már az első edzőmeccsünket is lejátszottuk, amit ugyan elvesztettük, de nagyon tanulságos volt, és rámutatott a hiányosságokra.

Remélhetjük, hogy kislányoddal és feleségeddel azért alkalomadtán benéztek szurkolni a Körcsarnokba?

Amikor időnk engedi, természetesen ott leszünk a hazai MEAFC meccseken és szurkolunk a csapatnak!!!