Asztalitenisz szakosztály

Irány a dobogós helyezés!

Szeptember 16-án mozgásba lendült a hazai asztaliteniszezés csapatbajnoki gépezete, a különböző osztályokban lejátszották az őszi idény első fordulójában kisorsolt mérkőzéseket.

A Miskolci EAFC első csapata az NB III, a második pedig a megyei bajnokság oszlopos tagja. A nyári holt idényben Holdi László szakosztályvezető jelentős erőfeszítéseket tett, hogy ütőképes alakulatok vághassanak neki az idénynek:

– Mivel az NB III-as csapatunkból Macsuga József Szerencsre igazolt, szükség volt egy húzóemberre – idézte fel a történteket Holdi László. – Egy kicsit Fortuna is a kezünkre játszott, ugyanis érkezett a megyeszékhelyre egy kínai játékos, a 25 esztendős Li Hongyang, aki miskolci hölgyet vett feleségül, gyermekük is született és itt képzeli el a jövőjét. Többször beszélgettünk, végül megszületett a megállapodás, és sikerült leigazolni a MEAFC együtteséhez. Ugyancsak a kezünkre játszott a szerencse egy másik játékos kapcsán is: Sztupák Zoltánról van szó, aki korábban Kazincbarcikán, később Mályiban játszott, de az utóbbi éveket Angliában töltötte, ott dolgozott. Hazatérése után kerültünk kapcsolatba és végül ő is rábólintott az ajánlatunkra, így kettőt ütöttünk egy csapásra!

A szakosztályvezető ezek után nem is titkolta, hogy az együttes elé a dobogóra kerülést tűzték ki elérendő célként. Az erőviszonyok ismeretében ez teljesen reális, ugyanis csak a Tiszaújváros és az Andornaktálya képvisel megközelítően hasonló erőt, mint a miskolci egyetemi alakulat. A bemutatkozás egyébként már meg is történt, az első fordulóban a MEAFC fölényes győzelmet aratott a nem veszélytelen Füzesabony ellen, igazolva, hogy számolni kell a csapattal az érmek elosztásánál.

Jól rajtolt a második csapat is, amely ugyancsak házon kívül, a sportiskolások vendégeként lépett asztalhoz. A kiütéses győzelem arra enged következtetni, hogy ez a gárda is elől végezhet a táblázaton.

Füzesabony ASC – MEAFC 4-14.

Füzesabony, NB III férfi.

MEAFC: Li Hongyang (4), Mészáros (3), Tóth T. (3), Dolenszki (2), a Li Hongyang, Tóth és a Dolenszki, Mészáros pár.

Miskolci Városi Sportiskola II – Miskolci EAFC II 2-16.

Miskolc, megyei bajnokság.

MEAFC: Doros L. (4), Szép (4), Teráz (4), Bogyay (3), a Szép, Teráz pár.

D.L.