Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Magabiztos siker az első NBII-es mérkőzésen

A nyári időszak mozgalmasra sikerült szakosztályunk életében, hiszen amellett, hogy férfi felnőtt csapatunkat beneveztük a Nemzeti bajnokság másodosztályának (NB II) keleti csoportjába, megszerveztük az U19-es utánpótlás csapatot is.

Továbbá korábbi játékosunk Bacsó István elvállalt a felnőtt és utánpótlás csapat edzői feladatait. A felnőtt keret már évek óta együtt játszik így nagy játékos mozgásra nem voltszükség csak Surányi István csatlakozott a gárdához. István a Vegyész RC Kazincbarcikától érkezett, de előtt többek között megfordult a Gyöngyös csapatában is. Az ő érkezésével játékunk minőségileg tovább javulhat. Ilyen előzmények mellett várta csapatunk a bemutatkozást a Debreceni Egyetem gárdája ellen az NB II első fordulójában.

 A mérkőzésre 2017.09.23-án este 17:30-kor az egyetem E/4-es kollégium tornatermében került sor.

Az első szettben villámrajtot vetett csapatunk magabiztos nyitásokkal és ütésekkel. Így mutatott az eredmény jelző tábla már 6:0-át mikor a hajdúsági gárda megszerezte első pontját. Ez csapatunkat nem zavarta meg, így magabiztos és nagy arányú sikerrel zárult az első szett. (25-6)

A mérkőzés második szettjére csapatunk kezdő hatosából Germuska és Barócsi helyett Busák és Nagy állt be. A csapatot ez a változtatás sem zavarta meg és szép megoldásokkal és támadásokkal kápráztatta el a maroknyi nézősereget. (25-7)

A mérkőzés harmadik játékrészében Bacsó István edző pályára küldte a többi cserejátékost is. Így Bagó helyett Klein, Surányi helyett Varga állt be valamint visszatért a pályára Germuska és Barócsi is. Kiss és Csizmadia minden szettet végig játszott. A harmadik szett is tökéletes másolata volt az első kettőnek így ez a rész is MEAFC sikerrel zárult. (25-7). Így a mérkőzés 3:0-ás hazai sikerrel zárult.

Bacsó István edző a mérkőzés után elmondta: ,,A  mérkőzést végig uraltuk és elégedett vagyok  a csapat teljesítményével. Jól látható volt, hogy Surányi rendben be tudott illeszkedni a csapatba. Remek játékkal győztünk a fiatal debreceni csapat ellen. ’’   

A csapat tagjai: Bagó László, Surányi István, Kiss Péter, Csizmadia János, Germuska Péter, Barócsi Ákos, Nagy Zoltán, Varga László Mihály, Busák István, Horváth Tibor, Klein Péter,

Edző: Bacsó István