Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Küzdelmes mérkőzésen lett meg a második győzelem

2017.09.30-án este 17:30-kor az egyetem E/4-es kollégium tornatermében fogadta csapatunk a Vegyész RC Kazincbarcika U21-es csapatát a férfi röplabda NB II keleti csoportjának második fordulójában.

Az első szettben villámrajtot vetett a fiatal kazincbarcikai csapat és magabiztos nyitásoknak köszönhetően 0:3-as eredményt mutatott az eredményjelző tábla. A negyedik pontot már csapatunk szerezte meg és fokozatosan kezdte átvenni az irányítást a szettben. Surányi magabiztos nyitásainak köszönhetően magabiztos előnyre tett szert csapatunk, amelynek köszönhetően a 25:15-re nyerte csapatunk az első felvonást.

A mérkőzés második szettje sokkal szorosabbra sikerült, mint az előző. A csapatok fej-fej mellett haladtak egymás mellett, egyik fél sem tudod egy ponttal többre ellépni a másiktól. A kilátogató nézők izgalmas és tetszetős játékot láthattak. A szorosra sikeredett szettet végül csapatunk nyerte meg 25:23-ra.

A mérkőzés harmadik felvonásában csapatunk sok nyitást rontott, valamint a feladások is pontatlanabbak voltak és az ellenfél remek nyitásokkal szerezte meg a szett győzelmet 21:25 arányban.

A negyedik játékrészben csapatunk rendezte sorait és ismét átvette a mérkőzés irányítását. A hibák száma lecsökkent, valamint a csapat küzdeni tudása is megnyilvánult ebben a szettben. Így ezt a játékrészt 25:20 arányban a MEAFC legénysége nyerte meg és ezzel együtt a mérkőzést is.

MEAFC – Vegyész RC Kazincbarcika 3-1

Kezdő: Csizmadia, Kiss, Bagó, Germuska, Surányi, Barócsi. Cserék: Nagy, Varga, Soltész, Klein. Edző: Bacsó István

Bacsó István, edző: ,A mérkőzés végeredménye egyértelmű győzelmet mutatott, de a csapat megküzdött a sikerért a fiatal, küzdőszellemű kazincbarcikai együttes ellen. Vannak még fejlesztésre váró területek, de úgy gondolom a csapat a szezon végére beérik és összeáll. Bízom a sikerükben. Gratulálok a csapatomnak a mai győzelemhez.”