Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Kezdődik az Egyetemi kosárlabda bajnokság!

A tavalyi bajnokságban remekül szereplő, végül bronzérmet szerző miskolciak edzőjét, Drahos Gábort kérdeztük az idei csapatról, tervekről.

A legutóbbi alapszakaszt harmadik helyen zárta a Miskolci Egyetem, amit sikeres rájátszás, végül egy bronzérmes Final Four követett.

Nagyon kemény, de sikeres szezon volt a tavalyi, a fiúk egész évben kitettek magukért és egymásért. Erre az egységre szeretnénk idén is építeni és természetesen hasonló alapcélokkal vágunk neki az évnek: megszerezni Keleten az első négy hely egyik pozícióját, majd kivívni az országos döntőn való szereplést!

Nyíregyháza, két Debrecen, Szeged, NKE, ELTE-BEAC, Közgáz, Eger és Miskolc. Így fest a Keleti csoport idén.

Azt senki sem mondta, hogy egyszerű a feladat, de kemény csatákban jó edződni. A tavalyi bajnok (Debrecen) és ezüstérmes (Eger) mellett komoly játékerőt képvisel a többi alakulat is, ahogy mi is. A miskolci csapat eddig is hihetetlen elánnal és szorgalommal dolgozott, ezt a hozzáállást próbáljuk egyre több szakmaisággal kibővíteni.

Együtt maradt a tavalyi keret?

Igen, sőt, tovább gyarapodott a létszámunk. Újabb lépcsőfokként – és nem titkolt szakmai tervként – a MEAFC NB I-es csapatába egyre több miskolci egyetemistát szeretnénk, hogy bekerüljön. Jó visszajelzés az klubnál folyó munkáról, hogy idén újabb sportolók választották egyetemünket.

Kikért lehet majd szurkolni a bajnokság során?

Keretünket a tavalyi mag mellett a két új fiú és a középiskolások alkotják. A mondhatni már megszokott játékosokhoz (Takács Dániel, Orosz Bence, Kopasz Márton, Lippai Szabolcs, Szepesi Szabolcs, Galló Márk) Varga Márton és Piukovics Bálint csatlakozott egyetemistaként. A szabályok mérkőzésenként két középiskolás nevezését is engedélyezik. Itt egyelőre a Homoki Donát, Orliczki Bence, Orliczki Márton, Szőke Gábor, Orliczki Mátyás, Pap Arion névsorból tervezünk.

Kedden a Debreceni Medikus otthonában kezdődik a szezon.

Számunkra igen, ám több mérkőzést már hétfőn lejátszottak. Az első fordulókban mindig nehezebb, hiszen természetes, hogy szükség van egy összeszokási fázisra, ám mindenképp győzelemmel szeretnénk nyitni.

És mikor látható majd hazai pályán is a Miskolci Egyetem kosárcsapata?

Jövő héten kedden, azaz október 24-én „kollégistabarát” időpontban, 20:15-kor kezdődik az első hazai meccsünk a Körcsarnokban. Az ellenfél a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapata lesz. Minden érdeklődőt szeretettel várunk, nem csupán azért, mert ingyenes a belépés, hanem mert igazán harcos és szerethető miskolci csapatot tervezünk idénre is!