Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U11

Bennmaradtunk

Kenguru Kupa, Alapszakasz 1. forduló, 2. régió

Vörösmarty Zsiráfok  MEAFC Csibészek 53-55  (8-13, 13+4-12+4, 10-5, 18-21)

Miskolc: Bokros (19), Simkó (10), Ináncsi (9), Orosz (4), Szászfai (4), Lakatos (2), Papp (2), Prekop (2), Kohári (1), Tornai, Zupics. Edző: Sárréti Gézáné.

MEAFC: Horváth (18), Váradi (9), Burony (5), Tisza (5), Tomolya (4), Tóth (4), Kósa (3), Simon (3), Révay (2), Miskolci (1), Orosz (1), Steffer. Edző: Szollár Gergő.

MEAFC Csibészek – Egri Kék Oroszlánok 42-86  (5-25, 17+6-12+6, 8-28, 6-15)

MEAFC: Csiky (13), Váradi (12), Tisza (9), Burony (2), Horáth (2), Kósa (1), Rem (1), Simon (1), Steffer (1) Orosz, Tomolya, Tóth.  Edző: Szollár Gergő.

Eger: Ficsor (20), Vágner (18), Besenyei (14), Pirk (9), Karcz-Lukács (6), Magyar (6), Szarka (4), Damaszlai (4), Sass (3), Bóta (1), Molnár (1), Görömbőly. Edző: Kiss György. 

Szollár GergőA mérkőzés előtt, a bemutatkozást követően csak egy-két szó jutott a meccsre. Nem tudtam, hogy készüljek, “Mi hol tartunk?”, “Az ellenfeleink hol tartanak?”, egy biztos pont volt, ami mindig ugyanaz: érezzük jól magunkat!

A melegítésnél próbáltam felmérni a csapatot és megválaszolni a kérdéseket.“In medias res” kezdéssel egyből a mélyvízben találtuk magunkat. Újdonsült csapatommal egy parázs mérkőzést játszhattunk. A “hazai” lányok nem kíméltek bennünket. Sok hibával játszott mind a két együttes, de szerencsére mi többször tudtuk ezt kihasználni. Váltakozó vezetéssel folyt a mérkőzés. A negyedik negyedben tízszer (!!!) változott a vezetés birtoklása. Szerencsére a végjátékban észnél voltunk, így sikerült megnyerni az összecsapást.

A vasárnapi nap során kaptam meg életem első technikai hibáját edzőként, részben szándékosan. Nem tudom elfogadni mini korosztályban a kosárlabda alapszabályainak figyelmen kívül hagyását. Ha ezeket a hibákat most nem szűrjük ki, tudatosítjuk és következetesen nem tartatjuk be a srácokkal/lányokkal, akkor a későbbiekben szembesülnek majd vele, amikor már “komolyan” versenyeznek. A cél az,, hogy ott már ne ezzel kelljen foglalkoznunk.

A második mérkőzésen egy idősebb, előrébb járó csapattal találkoztunk. Támadásban esetenként fel tudtuk venni a kesztyűt, ám védekezésben alul maradtunk. A következő időszak fontos feladata az egyéni védekezési alapelvek rögzítése kell legyen.

A “B” csoportban maradás megvalósult. Látszik a srácokon, hogy küzdeni nagyon tudnak és nyerni nagyon szeretnek. Sok biztató jelt láttam, amire lehet építkezni, viszont nem lehet elsiklani a rengeteg hiba felett sem, amire fény derült. Remélem a következő fordulóra sikerül előre lépni ezek kijavításában.