Röplabda szakosztály,  Röplabda U19

Sikeres bemutatkozás az U19-es bajnokságban!

Ebben az évben férfi szakosztályunk nem csak az NB II-es küzdelmekben veszt részt, hanem az U19-es bajnokságban is elindította csapatát. A helyi középiskolákból toborzott játékosoknak szeptember óta volt alkalmuk összekovácsolódni és csapattá érni.

Az U19-es bajnokságban nem hétről-hétre találkoznak egymással a csapatok, hanem csoportokba osztva torna rendszerben küzdenek meg egymással a fiatal játékosok. Csapatunk az A3-as jelű csoportba került a sorsoláskor, ahová a Penta Gödöllői RC, MAFC-BME, Kecskeméti RC és a Pénzügyőr SE csapatai is kerültek.

A bajnokság alapszakaszában két tornát rendeznek meg az elsőt Miskolcon míg a másodikat december 9-én Budapesten a MAFC-BME gárdája rendezi meg.  A tornákon összesen 5 mérkőzés kerül lebonyolításra, így egy tornán egy csapat két mérkőzést játszik majd.

Az első megmérettetésre 2017.10.29-én az egyetem E/4-es kollégium tornatermében került sor.  A fiatal csapatunk első ellenfele a Penta Gödöllői RC gárdája volt. Csapatunk mind csapategységben és tudásban az ellenfél felé nőtt, így 3:0 arányban győzedelmeskedett.

A nap utolsó előtti mérkőzésén a MAFC-BME csapatával küzdöttek meg fiataljaink. Ezen a mérkőzésen megmutatta mindkét a csapat a röplabda szépségeit. A végsőkig kitartó Budapesti csapatot, már csak hatalmas lelki erővel és szívvel, valamint a fizikai fáradtság leküzdésével sikerült kétvállra fektetnie a nemrég összeállt fiainknak. Így ez a mérkőzés is MEAFC sikert hozott. 3:0

Bacsó István edző a mérkőzés után elmondta:,, Az itthon megrendezett tornán a fiatal játékosaink kitették a lelküket a pályára, és két fontos győzelemmel a zsebükben zárták a napot. Gratulálok a csapatomnak, a kitartó munka meghozta gyümölcsét.”

MEAFC U19: Bor Zsolt, Soltész Bence, Boronkay Dániel Viktor, Komáromi Kristóf, Molnár Mózes Róbert, Szabó Ákos Donát, Vas Tamás, Gönczi Soma, Kocsis Donát, Ducsai Martin, Bubenkó Ákos, Jerszi Richárd, Bányai Márk

Edző: Bacsó István

A többi mérkőzésen:

Pénzügyőr SE-MAFC-BME   3:0

Penta Gödöllői RC_HÉP-Kecskeméti RC  0:3

HÉP-Kecskeméti RC-Pénzügyőr SE    1:3