Asztalitenisz szakosztály

Népes mezőnyök, MEAFC-sikerek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Asztalitenisz Szövetség karöltve a Miskolci EAFC asztalitenisz szakosztályával rendezte meg azt a régiós nyílt versenyt, amelynek a borsodi megyeszékhelyen, az egyetemen, az E/4-es kollégium tornaterme adott otthont.

Jó érzés leírni, hogy az eseményen régen látott népes mezőnyök álltak rajthoz! A férfi egyesben például egy fő híján kereken hetvenen indultak, és a párosoknál is csoportmérkőzéseket kellett rendezni a főtáblás csatározást megelőzően.

Egyébként pedig hazai, miskolci, egészen konkrétan egyetemi sikereket jegyezhettünk fel, mind a két számban a MEAFC sportolói diadalmaskodtak. Egyesben szinte előre ki lehetett volna adni az aranyérmet és a serleget a kínai Li Hongyang részére, aki a legkisebb megerőltetés nélkül verte végig a magyar mezőnyt. Tette ezt úgy, hogy szinte csak adogatott, labdáinak a lekezelése megoldhatatlan gondot jelentett az ellenfelek számára. Felmerül a kérdés, mi lett volna, ha még pörget is néhányat?

A döntőben ózdi ellenfélre akadt, ám Fükő Zoltán sem tudta megkérdőjelezni a kínai játékos sikerét. Elismerést érdemel Dolenszki István harmadik helyezése, ő kitett magáért, a végére azonban elfáradt.

Párosban sem tudta egyetlen egység sem megkérdőjelezni a miskolci sikert. Érdekesség, hogy az első négy között három olyan páros is található, amelyben csak a MEAFC versenyzői szerepeltek!

Eredmények:

Férfi egyes: 1. Li Hongyang (Miskolci EAFC), 2. Fükő (Ózdi VSE), 3. Dolenszki (Miskolci EAFC) és Koncsik (Brassai Tiszaújváros).

Férfi páros: 1. Li Hongyang, Tóth Tamás, 2. Dolenszki, Mészáros, 3. Novák, Szép (valamennyien Miskolci EAFC) és Danczinger, Koncsik (Ózdi VSE, Brassai Tiszaújváros)

D. L.