Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Szoros mérkőzésen szakadt meg a győzelmi sorozatunk!

2017.11.-04-én 11:00-kor a férfi röplabda NB II keleti csoportjának ötödik fordulójában csapatunk a Szolnoki Röplabda Akadémia U21 vendégeként lépett pályára. A mérkőzésre mindkét csapat veretlenül érkezett, így aki ezt a mérkőzést megnyeri el tud lépni a másiktól. Valamint ezen mérkőzésen mutatkozott be a korábbi Vegyész RC Kazincbarcika játékosa Szántai Balázs is.

Az első játékrészben a hazai csapat dominált köszönhetően pontosabb nyitásainak és annak, hogy csapatunk nyitásban sem volt stabil. Így az első szettet a hazai csapat nyerte 25:23 arányban.

A második játékrészre csapatunk már jobban felpörgött és volt, hogy 2-3 ponttal is vezetett. Ám ebben a szettben is a sorozatos nyitásrontások jellemezték a csapatot. Így bár ez a szett is szoros volt a kevesebb hibával játszó szolnoki csapat ezt a játékrészt is megnyert 25:21 arányban.

A harmadik játékrész teljes másolat a volt az előző kettőnek. A kevesebbet hibázó hazaiak megnyerték az utolsó szettet is 29:27 arányban.

Így a mérkőzést 3:0 arányban csapatunk elvesztette és ezzel megszakadt a négy mérkőzéses győzelmi sorozat is.

Bacsó István edző a mérkőzés után elmondta: ,,Szoros három szettes mérkőzésen vagyunk túl, ahol az ellenfél csapatából több játékos is a jelenlegi nb1-es csapatot erősíti. A csapat nyitásban és nyitás fogadásban gyengébb teljesítményt mutatott. Tovább dolgozunk a sikerekért. Gratulálok a csapatomnak amiért a küzdő szellemük nem adott alább két vesztes szett után sem. 

MEAFC kezdő: Csizmadia, Kiss, Bagó, Germuska, Surányi, Barócsi.

Csere: Szántai (liberó), Varga, Nagy, Busák

Edző: Bacsó István

A következő fordulóban 11.18-án csapatunk a Pénzügyőr SE-Debrecen vendégeként lép pályára. Ez előtt a mérkőzés előtt még egy nagyon fontos mérkőzés vár a csapatunkra.

11.09-én (csütörtök) 18:00-tól az E/4-es kollégium tornatermében a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében hazai pályán fogadjuk a 18-szoros magyar bajnok és 18-szoros kupagyőztes FINO Kaposvár gárdáját.

A belépes díjtalan!

Minden kedves szurkolót szeretettel várunk erre a nem mindennapi mérkőzésre!