Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Megizzasztottuk a rekordbajnokot!

2017.11.09-én este 18:00-kor az egyetem E/4-es kollégium tornatermében fogadta csapatunk a 18-szoros magyar bajnok és 18-szoros magyar kupagyőztes Fino Kaposvár első osztályú csapatát a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Az első játékrész szoros csatát hozott hiszen a csapatok fej-fej mellett haladtak. Csapatunk nagyon egységes csapatjátékot mutatott minden pontért megküzdött és megszorongatta a rekordbajnokot.  Sajnos a végjátékban az első osztályú csapat játszott pontosabban így az első felvonást 21:25 arányban nyerték meg.

A második szettben is csapatunkon nem lehetett látni a megilletődését és helyenként nagyon szép játékkal rukkolt elő. Ebben a szettben is szorosan egymás mellet haladtak a csapatok. Játékosaink hatalmas küzdőszellemről és szívről tettek tanúbizonyságot. Ám így is az erősebb játékosokból álló Kaposvár nyerte a szettet 19:25 arányban.

Ekkor talán már a vendégek úgy gondolhatták, hogy 0:2-es állásnál játékosaink mind fejben mind fizikálisan és lelkesedésben elfáradtak. Ám nem így történt. Játékosaink még nagyobb elszántsággal vetették magukat a játékba és hittek abban, hogy ezt a szettet elcsenhetik a bajnoktól. A közel 100 fős lelkes és hangos szurkoló tábor ebben a szettben is izgalmas labda meneteket láthatott és először a mérkőzés folyamán csapatunk átvette a vezetést is. A két csapat egészen a végjátékig követte egymást ám hiába minden energia, a bajnok megrázta magát és ezt a játékrészt is megnyerte. 22:25.

Összességében elmondható, hogy a bajnok továbbjutása nem forgott veszélyben, de csapatunk egyenlő partnere volt a profi játékosokból álló vendégeknek. Játékosaink szívüket, lelküket kitették a pályára és bebizonyosodott, hogy a legjobbakkal is fel tudják venni a versenyt.  Valamint nagyon fontos megemlíteni, hogy a lelkes szurkoló tábor nélkül nem tudtunk volna ilyen szoros és izgalmas csatát vívni a Kaposvárral.

Köszönjük mindenkinek a szurkolást ma igazán jó volt MEAFC-os röplabdásnak lenni.

Bacsó István edző a mérkőzés után elmondta: ,, A mérkőzés alakulása az erőviszonyoknak megfelelően alakult, de a csapat erőn felül teljesített egy profi csapat ellen. Gratulálok a csapatomnak az extra élményért és a lelkes közönségnek a végletekig kitartó szurkolásért”.

MEAFC kezdő: Csizmadia, Kiss, Bagó, Germuska, Surányi, Barócsi.

Cserék: Szántai(liberó), Nagy, Varga, Lukács, Busák, Klein, Soltész(liberó)

Edző: Bacsó István

Csapatunkkal legközelebb november 18-án lehet találkozni, amikor is a Pénzügyőr SE-Debrecen ellen lép pályára idegenben az NB II Keleti csoport 6. fordulójában. A mérkőzés 18:00-kor kezdődik a Bolyai János Általános iskola tornatermében.

Oda is várunk minden szurkolót szeretettel!