Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Hosszabbításos vereség Győrben!

Sokáig a kezünkben volt a mérkőzés, ám a végére elfogytunk!

A legutóbbi mérkőzésen kiállított Szögi nélkül is markánsan kezdett a MEAFC. Drahos és Máté pontjaikkal meglepték a győrieket, akik hamarosan hatalmasra nőtt szlovák légiósukat, Domsizt-ot is bevetették. A negyed végére sem lassult a vendégek sebessége, így megérdemelten vezetett a borsodi gárda (18-23).

A folytatásban a zónavédekezés ellen sem esett pánikba a MEAFC. Jó belépésekkel Timkóek rendre helyzetbe kerültek, így a különbség tovább növekedhetett (32-43).

Kicsit agresszívebb lett a házigazdák védekezése, ám több sikeres Drahos-Béres összjáték visszaverte a támadásokat. Egyre keményebb lett a játék, ám a sok kosár ellenére a vendégek tartották az előnyt (59-60).

Az utolsó negyedben Gáll pontjaival sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám hat perccel a rendes játékidő vége előtt Drahosra fújták rá az ötödik hibáját. Takács és Máté vette kezébe a szervezést így – Homoki kipontozódása ellenére – minimális miskolci előnnyel csordogált tovább a mérkőzés. Az utolsó percben a Győr egy faultos kosárral kiharcolta a hosszabbítást, amit már egy újabb alapembere, a lesántikáló Béres nélkül játszott le a Miskolc (75-75).

A sajnálatos mértékben fogyatkozó és fáradó Miskolc hibáit azonnal kihasználta a házigazda, ám Máté tripláival meccsben tartotta csapatát. Az utolsó három másodpercben a vendégek már nem tudtak helyzetbe kerülni, így nem sikerült az újabb idegenbeli győzelem (87-85).

Folytatás december 13-án szerdán hazai pályán a Budapesti Honvéd ellen.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – MEAFC 87-85 (18-23, 14-20, 27-17, 16-15, 12-10)

NB I/B Piros csoport 10. forduló, Győr, Egyetemi csarnok.

Vezette: Esztergályos Róbert, Tóth Kálmán, Kéri István.

Győr: Geiger (8/3), Ruják (18), Gáll (20/6), Csaba (9), Gombás (10/6). Csere: Domsitz (10), Puszta (7/3), Horváth (5/3), Nagy. Edző: Bukics Zsolt.

MEAFC: Drahos (19/9), Kopasz (8/3), Máté (21/6), Homoki (4), Béres (12). Csere: Takács (5/3), Timkó (4), Szojka (4), Orliczki B. (3), Lippai (3), Szepesi (2). Edző: Walke Károly.

Walke Károly, vezetőedző: Kiélezett, nyerhető meccset veszítettünk el 39 percen keresztüli vezetésünk után. Húsz, többségében nem kikényszerített eladott labdával, tíz kihagyott büntetővel nehéz mérkőzést nyerni. Egyébként is meglévő szerkezeti gondjainkat tovább tetézték a legkritikusabb időszakban történő kipontozódások, melyek következményeit nem tudtuk kompenzálni a mérkőzés végjátékában. Következő két hazai mérkőzésünkön igyekszünk javítani és visszakerülni a korábbi tabellán elfoglalt helyünkre.