Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U12

Vissza kell rázódnunk a megfelelő ritmusba

Gyermek kupa, Alapszakasz 4. forduló, 2. régió, “G” csoport

MEAFC Kossuth – MEAFC Vidrák 47-44 (14-8, 8+5-11+5, 13-14, 7-6)

MEAFC: Dudás (13), Holló (12), Kiss F. (11), Kiss Z. (7), Szeniczey (3), Rozmán (1), Hazadi, Hegyi, Kovács, Ling, Szihalmi, Sziklai. Edző: Béres Dávid.

Miskolc: Tisza (9), Demeter (6), Szabó (6), Kmeczó (5), Buronyi (4), Nagy (4), Trizner (4), Turcsán (3), Gyarmati (1), Orosz (1), Rem (1), Hienrich. Edző: Lugosi Zsuzsa.

DVTK- ÉLKSK Encs – MEAFC Kossuth 48-25 (13-12, 17+3-0+3, 8-2, 7-8)

Encs: Keller (15), Juhász (13), Kiss A. (9), Vaszily (5), Kocsis (2), Veréb (2), Kiss B. (1), Szántó (1), Brenner, Szemkó, Tóth, Zádori. Edző: Vajkó Richárd.

MEAFC: Kiss Z. (9), Kiss F. (8), Holló (4), Rozmán (2), Hazadi (1), Kovács (1), Hegyi, Kovács, Ling, Szeniczey, Szihalmi, Sziklai. Edző: Béres Dávid.

Béres Dávid, edző: Első mérkőzésünket klub vetélytársunk ellen vívtuk meg. Még mielőtt feldobták volna a labdát, már akkor nehéz mérkőzésre számíthattunk. Fej-fej mellett haladt a két csapat, voltak szépen kidolgozott helyzeteink és a legfontosabb, hogy egy csapatként játszottunk. Az utolsó negyedben egy-egy rossz döntés meghozása végzetes is lehetett volna a mérkőzés kimenetelét tekintve. Mi egy hajszál híján kevesebb rossz döntést hoztunk, mint az ellenfelünk, amely az utolsó negyed végét jelző dudaszóig a végeredményen meg is látszódott. A két edző közti különbség döntött. Viccet félretéve a kilátogatott nézők buzdítása, a srácok győzni akarása meghozta számunkra az áhított győzelmet! Gratulálok a másik csapatnak, mert egy ki-ki meccset játszhattunk és győzni akarásból egyik oldalon se volt hiány!
Második mérkőzésünket az encsi csapat ellen játszottuk. Nem sok pihenőnk volt az első meccs után. Látszott a fiúkon a fáradtság és a dekoncentráltság. Amire az első mérkőzésen odafigyeltünk és jól csináltuk, ezen a mérkőzésen ellenkezőleg történt, sok eladott labda, lépés hiba, kihagyott helyzetek, amely az eredményen meg is látszódik.
Összegzésül, az újév első fordulója volt, sok volt a pihenéssel töltött időszak a két ünnep között. Újra bele kell rázódnunk a megfelelő ritmusba. Ha azt az akarást és koncentrációt tudjuk nyújtani a következő fordulókon, mint az első mérkőzésünkön, az rendkívül biztató jel lenne a jövőt tekintve!