Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Győzelem Nyíregyházán!

A férfi röplabda NB II keleti csoportjának 13. fordulójában csapatunk Nyíregyházára látogatott. A mérkőzés előtt a két csapat között 9 pontos különbség volt. Ha a hazaiak nyernek csökkenteni tudják lemaradásukat csapatunkhoz képest, ha pedig játékosaink győztesen hagyják el a pályát akkor az előnyt sikerül növelni.

Ilyen előzményekkel vágott neki a két csapat a mérkőzésnek.

Az első játékrészben csapatunk villámrajtot vett és már 7:2  is volt az állás. Csapatunk koncentráltan és magabiztosan játszott míg a hazai csapat pontatlanabb játékot produkált. Ez nem változott a szett végére így azt csapatunk 20:25 arányban megnyerte.

A második felvonásban már szorosabb csatát hozott. De ezen a napon ütő játékosainkat nem lehetett megállítani. Így nem is volt kérdés, hogy ezt a játékrészt megnyeri csapatunk. 19:25

A harmadik szettre Bacsó mester Barócsi helyett Nagyot míg Busák helyett Germuskát hozta fel a pályára. Mindkét játékosunk jól szállt be a mérkőzésbe és csapatunk továbbra is határozottan és koncentráltan játszotta végig ezt a szettet is. Ez a játékrész hozta a legszorosabb csatát, de a végig nagy szívvel játszó csapatunk ezt a szettet is behúzta. 22:25

Bacsó István edző a mérkőzés után elmondta: ,, Igazi csapatmunkával sikerült a nyíregyházi csapat felé nőni. A neheze viszont most jön, készülünk a további fordulókra. Gratulálok a csapatnak!”

GLP Nyíregyháza-MEAFC 0:3 (-20,-19,-22)

MEAFC kezdő: Csizmadia, Kiss, Bagó, Busák, Surányi, Barócsi.

Csere: Szántai (liberó), Germuska, Nagy

Edző: Bacsó István

A bajnokság következő felvonásában hazai pályán fogadjuk a Szolnoki Röplabda Akadémia U21-es csapatát. Ahol a visszavágás az egyértelmű cél az első találkozót szolnokiak nyerték meg novemberben.

Az izgalmas mérkőzésre minden kedves szurkolót szeretettel várunk!

Ideje: 2018.02.03 17:30

Helyszín: Miskolci Egyetem, E/4-es kollégium tornaterme