Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Elmaradt hosszabbítás, elmaradt siker!

Hiába egyenlített triplával a MEAFC, a végén mégis a fővárosiak örülhettek.

A sérült Szögi helyén remekül kezdett Takács, aki Drahossalkaröltve jól és eredményesen mozgatta a miskolci csapatot. A védekezés sem ment rosszul a házigazdának, így a negyed végén jóval előrébb tartott a MEAFC (26-14).

Máté kosarakkal folytatódott a találkozó, majd a Vasas vezethetett többször is sima lerohanást a rosszul rendeződő miskolciak ellen. Takács pontjainak és Drahos passzainak köszönhetően ennek ellenére sem sokkal csökkent félidőig a csapatok közti különbség (44-35).

Bő 3 perc telt el pesti pontok nélkül, míg a dupla-duplával záró Drahos (24 pont, 12 gólpassz) remek átadásokkal és pontokkal folytatta (50-35). A megnyugtatónak mondható előny furcsa módon a hazaiakat zavarta jobban, így pár ismételt visszarendeződési hiba következtében feljött a Vasas, majd Drahos triplájával zárult a szakasz (58-52).

Miskolci hármas nyitotta a negyedik negyedet is, majd Mátéziccere után máris pesti időkérés következett. Az egyre izgalmasabbá váló mérkőzésen a vendégek előbb utolérték, majd átvették a vezetést (71-72). Tizennégy másodperc volt csak hátra, mikor félpályánál próbált labdát szerezni a MEAFC, ám a becsapdázott Vasas játékos végül két büntetőt dobhatott…sikeresen. A hazai időkérés után Drahos távolról egyenlített, ám a hosszabbítás mégis elmaradt. A labdával végig száguldó Boros „bement a sűrűbe”, és egy kierőszakolt kísérlettel próbálkozott sikertelenül. A nézőtéren döbbenten észlelték, hogy a legközelebbi játékvezető keze a dobás után magasba lendült, így jelezve véleménye szerinti szabálytalanságot. A bevett gyakorlat, a néma síp és – ha úgy tetszik, az igazságos – hosszabbítás helyett így két dobás következhetett. A fiatal fővárosiak éltek az ölükbe hullott lehetőséggel és bedobták az első büntetőt, majd a direkt kihagyott másodikat is visszaszerezve megnyerték a találkozót (74-75).

Folytatás pénteken hazai pályán az MTK ellen.

MEAFC – Vasas Akadémia 74-75 (26-14, 18-21, 14-17, 16-23)

NB I/B Piros csoport 19. forduló. Miskolc, Körcsarnok.

Vezette: Balogh Gyula, Gergely Csaba, Domán István.

MEAFC: Orliczki M. (3/3), Takács (15/9), Drahos (24/9), Béres (12), Timkó (4). Csere: Máté (12), Kopasz (2), Lippai (2), Szojka, Szőke. Edző: Walke Károly.

Vasas: Boros (8), Kiss (20), Kozma (7/3), Andrássy (23), Barócsi (8/3). Csere: Steier (6/6), Sólyom (3), Kovács. Edző: Faragó Péter.

Walke Károly, vezetőedző: Legalább a hosszabbítás esélyét megérdemeltük volna. Jelenlegi állapotunkban 35 percet bírunk fizikálisan és koncentrációban. Három kimagasló teljesítmény kell egy ilyen rangadó megnyeréséhez, ez ma nekünk nem volt meg.