Röplabda szakosztály,  Röplabda U19

Nem sikerült pontot szerezni az első tornán

2018.02.10-én az elődöntők 1. tornájával folytatódott az U19-es fiú röplabda bajnokság. Az első torna Kaposváron került megrendezésre. Ahol a házigazdán kívül még a HÉP-Kecskeméti RC és a PTEA-PEAC Pécs csapataival mérkőztek meg fiataljaink.

Az első mérkőzésen rögtön a dobogóra esélyes Kecskemét csapatával mérkőztek meg játékosaink. A mérkőzésről elmondható, hogy az erősebb és régebb óta együtt játszó kecskeméti gárda irányított. Az első két játékrészt nagyon simán hozta a kecskeméti csapat ám a a harmadik játékrészben csapatunk játéka feljavult és esély volt a játszma győzelemre. Ám a rutinosabb kecskeméti játékosok ezt a felvonást is megnyertek és vele a mérkőzést is.

A szombati nap harmadik mérkőzést a Kaposvár csapatával játszottuk. Ezen a mérkőzésen is alárendelt szerepet töltött be csapatunk, de néha azért voltak felvillanásai. A mérkőzésen a tisztes helytállás volt a cél, amit a fiúk teljesítettek is.

Rögtön a kaposvári meccs után következett a Pécs elleni mérkőzése. Ezen a mérkőzésen két azonos tudású csapat találkozott egymással. Így a játékosaink érezték, hogy ezen a mérkőzésen meg lehet az első győzelem az elődöntők során. Ennek a tudatában csapatunk nagyon harciasan játszott és az első szett közepéig magabiztosan játszott. 16:14-es állásnál a pécsi edző időt kért ezek után a pécsi játékosok átvették az irányítást és kevesebbet hibáztak, mint játékosaink és ezzel sikerült fordítanuk és megnyerni az első felvonást. A következő játékrészben csapatunk sorozatos nyitás rontásai és pontatlan fogadásai a pécsi csapatnak kedvezett így ezt a felvonást is megnyerték. A harmadik játékrészben ismét a Pécs dominált 2-3 pont előnnyel. Csapatunk csak kereste önmagát és 1-2 pontra tudta megközelíteni ellenfelét. Így ezt a játékrészt egy nagyon szoros csatában de elvesztette és vele a mérkőzést is.

Így csapatunk az elődöntők első tornáját pont nélkül zárta.

Összegezve elmondható, hogy formálódó csapatunknak nagyon jó tapasztalat volt olyan csapatok ellen játszani, ahol a játékosok már több éve együtt játszanak. Fiatal csapatunknak más célja nem is lehet, mint hogy minél több tapasztalatot szerezzen az ilyen mérkőzéseken.

A bajnokság következő tornájának március 11-én Kecskemét ad otthon a Széchenyi István Szakközépiskolában (Nyíri út 32.)

HÉP Kecskeméti RC-MEAFC 3:0 (25:10; 25:8; 25:20)

Fino Kaposvár-MEAFC 3:0 (25:10; 25:11; 25:7)

MEAFC-PTE Pécs 0:3 (16:25; 19;25; 20:25)

MEAFC U19: Bor Zsolt, Soltész Bence, Boronkay Dániel Viktor, Komáromi Kristóf, Molnár Mózes Róbert, , Vas Tamás, Gönczi Soma, Kocsis Donát, Ducsai Martin, Bubenkó Ákos, Jerszi Richárd, Bányai Márk

Edző: Bacsó István

A hétvégén felnőtt csapatunk az NB II-es bajnokság következő fordulójában hazai pályán fogadja a PSE Debrecen csapatát. A rangadóra minden kedves szurkolót szeretettel várunk.
Időpont: 2018.02.17. 17:30
Helyszín: Miskolc-Egyetemváros, E/4-es kollégium tornaterme