Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A kispadról érkező játékosok is felnőttek a feladathoz!

A MEAFC a kevés dobott pont ellenére látványos játékkal, megérdemelten győzte le a Törökbálint csapatát.

Szögi sérült válla, Béres sérült vádlija miatt csupán kívülről szemlélhette a mérkőzést. 

Máté három sikeres büntetőjével kezdődött a találkozó, majd Orliczki Marci szemfüles labdaszerzésének és kosarának tapsolhatott a sikerre éhes miskolci publikum. A MEAFC nagyon odafigyelt a védekezésre, a vendégekkel még az is megesett, hogy alapvonali bedobásból nem tudták játékba hozni a labdát. Timkó nagyot küzdött a hasonló magasságú Szabóval a palánkok alatt, Takács szép tempói révén pedig folyamatosan távolodott a házigazda. Hiába esett utolsó másodperces fővárosi tripla, a MEAFC megérdemelten tartott előrébb (20-14).

Takács „szokásos” középtávolija után Szepesi harcolt ki kosarat és büntetőt, majd Kopasz, sőt Lippai tört be határozottan. A hazai védekezés továbbra is működött, így lendületes támadásokat tudott vezetni a MEAFC. Máté újabb pontokkal jelentkezett, majd a lepattanó szerzésben és pontgyártásban (9-9) is jeleskedő Kopasz jutott el ismét a gyűrűig. Az MTK még egy érvénytelen, utolsó utáni másodperces triplával próbálkozott, ám a 10 pont körüli differencia állandósulni látszott (41-29).

A remekül játszó Takács a remekül játszó Mátét hozta helyzetbe, majd következett Drahos. A miskolciak karmestere elképesztő labdákkal hozta helyzetbe társait. Zsinórban kiosztott 4 gólpasszával húsz fölé nőtt a különbség (53-29). A negyed első vendég pontjára közel hat percet kellett várni, amikor is Boinitzer iratkozott fel büntetőből. A negyed végére kevesebb izgalom maradt, de a különbség mértéke félig-meddig már nyerőnek bizonyult (58-37).

Várható volt, hogy nem minden negyedben marad 10 pont alatt a Törökbálint. Sok faultot kiharcolva – 15 büntetőt dobhattak ebben a szakaszban a vendégek – váltották pontra a pontatlan miskolci dobásokat. A hazaiaknál ez idő alatt csupán Lippaipontjai érkeztek a közösbe, később viszont Takács és Drahosis beköszönt. A mérkőzés végére hiába közelített az MTK, a MEAFC sikere egy pillanatig sem forgott veszélyben. Drahosrutinosan tartotta a labdát, majd kiosztotta tizedik gólpasszát, így hiába érkezett immár harmadszorra az utolsó pillanatokban kozmetikai funkciójú fővárosi tripla, a MEAFC elszántsága értékes győzelemmé érett (67-59). Folytatás két hét múlva idegenben a Bonyhád csapata ellen.

MEAFC – MTK Törökbálint 67-59 (20-14, 21-15, 17-8, 9-22)

NB I/B Piros csoport 18. forduló. Miskolc, Körcsarnok.

Vezette: Rácz Zsolt, Borgula György, Földi László.

MEAFC: Orliczki M. (2), Takács (17), Drahos (8), Máté (15), Timkó (4). Csere: Kopasz (9/3), Lippai (9), Szepesi (3), Orliczki B., Homoki, Szojka. Edző: Walke Károly. 

MTK: Dobos (6/3), Jakab (6/3), Boinitzer (23/6), Nagy (5/3), Szabó (11). Csere: Horváth (4/3), Bihari (3), Bognár (1). Edző: Bódi Ferenc.

Walke Károly, vezetőedző: Gratulálok a játékosaimnak! Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg kitűnő védekezésünkre, a taktikai feladatok betartására alapozva. Sok hiányzónk ellenére stabilan kontrolláltuk a mérkőzést, magas tempóban, jó döntésekkel játszottunk.