Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U18

Motiváltan kezdtük a tavaszt

Kelet régió – alsóház “B” csoport – Fiú Junior, Regionális

Nyíregyházi Sportcentrum/B – MEAFC/B   54-50 (16-12, 9-7, 11-17, 18-14)

Nyíregyháza: Mohácsi (20), Zöldesi (15/3), Gacsályi (8), Karakó (6), Szabó (1). Csere: Farkas (2), Marjay (2), Ficsér, Soós, Szabó. Edző: Kovács Tibor.

MEAFC: Burján (14/6), Takács (14), Pallai (8/6), Klaisz (2), Ács. Csere: Sznagyik (10/6), Ragályi (2), Rákosi, Szőke. Edző: Gulyás László, Szollár Gergő.

Gulyás László: A tavaszi első mérkőzésünket egy idősebb és képzett játékosokból álló (hiszen ez a junior bajnokság),  az előző évadot a  felsőházban végigküzdő csapattal játszottuk. Nagyon motiváltan, jól kezdtük a mérkőzést. Jól védekeztünk és vezettünk, ellenfelünk időkérése után zónavédekezésre váltott.  Ez időlegesen kissé megzavarta a támadásaink ritmusát, de összességében jól tartottuk magunkat, főleg a végig jól működő csapatvédekezésünknek köszönhetően. Ellenfelünk 8 pontos előnyben is volt, de kitartásunknak és a harmadik negyed játékának köszönhetően egyenlő állásról fordultunk az utolsó negyedre. Végig megtartottuk az esélyünket a győzelemre, de nehezen alkalmazkodtunk a helyi játékvezetéshez, amiben nekünk mintha kisebb mozgástér jutott volna. Ezt talán a 4 kipontozott emberünk is mutat, de voltak a végjátékban olyan labdák, amelyeket saját hibánkból nem játszottunk meg tökéletesen és ezek nekem talán még jobban hiányoztak a végelszámolásnál, mint az elmaradó korrekt játékvezetői ítéletek.

Összességében nagyon jól dolgoztak a fiúk, a végjáték hibáiból pedig nyilvánvalóan tanulnunk kell. Biztató, hogy nagyon sok tartalékot érzek még a játékunkban.