Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Ismét egy öt szettes csatát nyert meg csapatunk!

A férfi röplabda NB II Keleti csoportjának 16. fordulójában hazai pályán fogadtuk a MAFC BME U21-es csapatát. A fővárosi csapat a két együttes előző mérkőzésen győzedelmeskedni tudott így játékosainkat hajtotta a visszavágás.

Ennek megfelelően a mérkőzés első játszmájában a csapatunk esélyt sem adott a vendégeknek. Játékosaink magabiztosan és kellő koncentrációval játszottak így nem is volt kérdés egy percig sem, hogy az első felvonás MEAFC sikert hoz. (25:13)

A következő felvonásban a vendégek játéka feljavult míg csapatunk játéka elbizonytalanodott. A nyitásfogadások pontatlanabbak lettek, valamint játékosaink nyitásban is többet rontottak és a támadás előkészítésben is voltak problémák. Így ezt a szetett a kevesebbet hibázó vendégek nyerték (23:25)

A következő szettre Bagó helyett Busák állt be. Ebben a játékrészben is csapatunk pontatlanul játszott és a vendégek ezt kihasználva egyre bátrabban és lelkesebben játszottak. Így meg is fordították a mérkőzést hiszen ezt a játékrészt is megnyerték. (22:25)

A negyedik szettre Nagy állt be Barócsi helyett. Ez a játékrész is óriási csatát hozott a két gárda között. Csapatunk ebben a felvonásban sem játszott túl pontosan, de az akart erőnek és egy kis szerencsének köszönhetően és annak, hogy a vendégek is többet hibáztak sikerült kiegyenlíteni. (27:25)

A mindent eldöntő ötödik szett elején ismét a vendégek játéka érvényesült és úgy tűnt, hogy csapatunkban már nincs meg az erő a mérkőzés megnyeréséhez, hiszen 8:6-os fővárosi vezetéssel cseréltek térfelet a csapatok. Ezek után csapatunk még az utolsó erejét is összeszedve egyenlített 10:10 és utána már nem engedte ki a kezéből az irányítást és sikerült megnyerni ezt a szettet és vele a mérkőzést is. (15:11)

Férfi Röplabda NB II Keleti csoport 16. forduló

MEAFC-MAFC BME U21    3:2

Bacsó István edző a mérkőzés után elmondta: ,,Óriási csatában tudtunk győzni a MAFC fiatal gárdája ellen, helyenként káprázatos játékkal, máshol mély hullámvölgyekkel tarkított mérkőzésen. Gratulálok a csapatnak”.

MEAFC kezdő: Csizmadia, Kiss, Bagó, Germuska, Surányi, Barócsi.

Cserék: Szántai (liberó), Varga, Nagy, Klein, Busák, Soltész

Edző: Bacsó István

A bajnokság következő fordulójában ismét hazai pályán lépünk pályára. Az ellenfél a Szolnoki Röplabda Akadémia csapata lesz. Minden kedves szurkolót szeretettel várunk!

Helyszín: Miskolci Egyetem, E/4-es kollégium tornaterme

Ideje: 2018.03.17 17:30