Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U16

Visszavágtunk az egri csapatnak!

Fiú Kadett, Regionális, Alapszakasz II., Kelet régió – felsőház

MEAFC/A-Egri VSI KOK  58-55 (13-18, 25-11, 10-18, 10-8)

MEAFC: Klaisz (13), Burján (12/6), Takács (12), Ács (7/3), Pallai (2). Csere: Ragályi (9) Sznagyik (3), Bozik, Rákosi, Szőke. Edző: Gulyás László, Szollár Gergő.

Eger: Zsófi 31/6, Szűcs (9), Tolnai (8/6), Bíró (4), Bodnár (3). Csere: Csomó, Fónad, Prokaj, Szabó, Szűcs. Edző: Lacczi Zsolt.

Gulyás László: Első tavaszi kadett mérkőzésünkön azt az Egert fogadtuk, akivel ősszel két szoros meccset játszottunk, de mindkettőt elvesztettük. Ezt a mérkőzést is sikerült úgy elkezdenünk, hogy jó esély volt a sorminta folytatódására. Nagyon puhán, élettelenül védekeztünk, támadtunk. Hat perc elteltével, 12 pontos hátrány után elkezdtek harcolni a srácok. Jött 14 egészen biztató játékperc, ami alatt egy 34: 16-os futást csináltunk. Sajnos a harmadik negyedben ismét nem sikerült úgy összpontosítanunk, ahogy szerettük volna, így mindössze 1 pontos előnnyel kezdtük a negyedik negyedet. Az utolsó játékrész a hibákról, kipontozódásokról szólt, és arról, hogy melyik fél akarja jobban a győzelmet. Nem csak a fault és az érthetetlen technikaik versenyében, de akarásban is mi nyertünk, így a győzelem is a miénk lett.

A korosztály sajátja, hogy nagyon széles a játék hullámzása, akár egy mérkőzésen belül is. Mi ezt tökéletesen bemutattuk. Szomorú vagyok amiatt, hogy mennyire gyenge lélekkel indult harcba néhány játékosunk, de nagyon biztatónak érzem, hogy képesek voltak talpra állni és később megfelelően küzdeni, valamint a cseréink ezen a mérkőzésen nagyon hatékonyan szálltak játékba. Ez hosszú távon nagyon sokat számíthat.