Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Győzelemmel jutna rájátszásba Walke Károly legénysége!

A Békés elleni hazai mérkőzéssel zárja idei alapszakaszát a MEAFC NB I/B-s kosárcsapata. A többi eredménytől függően az utolsó forduló miskolci találkozója kiemelt fontossággal bír a rájátszásba jutás szempontjából. Walke Károly vezetőedzőt kérdeztük a heti munkával és a szombati találkozó taktikájával kapcsolatosan.

Idegenben nem sikerült kiharcolni a győzelmet, ám most újra hazai pályán a csapat.

A megelőző két fordulóban jó ritmusú, szoros meccseket játszottunk a Honvéd és a Nyíregyháza otthonában. Akár győzelmi esélyünk is lehetett volna mind a két találkozón. Voltak azonban apró figyelmetlenségeink, amiket ellenfeleink könyörtelenül megbüntettek és fontos dobásokat is kihagytunk. Ezeket a hibákat elemeztük és a jövőben igyekszünk elkerülni.

Tavaly is a Békés volt az utolsó alapszakaszbéli ellenfél. Akkor és idén januárban is sikerült őket legyőzni.

Ezúttal is a jó erőkből álló Békés ellen fogjuk játszani utoljára.  Az idegenbeli meccsen meggyőzően, minimális hibával, egységes csapatként nyertünk közel húsz pontos differenciával. Jól felkészülten, megfelelően semlegesítettük az ellenfél három meghatározó játékosát, Komát, Kertészt és a szerb légiós Kristic-et. Ez lenne az elsődleges feladatunk most is: magas tempót diktálva egy jó dobó teljesítménnyel játszani, megnyerve a mérkőzést.

Mit várhatunk szombaton 18 órától a miskolci csapattól?

A Békés elleni mérkőzésünkre csak a győzelem tényét szem előtt tartva készültünk. Sok egész pályás játékkal, dobással, szükséges fizikális feladatokkal.

Úgy érzem játékosaim kellően motiváltak, tisztában vannak a mérkőzés fontosságával és nem utolsó sorban a saját felelősségükkel. 

Az utolsó fordulóban dőlhet el a csapat sorsa, azaz bekerül-e a playoff-ba a MEAFC?

Mindent meghatároz a Békés elleni mérkőzésünk eredménye, és csak győzelem esetén van esélyünk az első nyolcba kerülésre, a rájátszás résztvevőjeként.

Ezen kívül két másik meccs eredményétől is függünk.

Nyernie kell az Oroszlánynak hazai pályán az MTK ellen, ez esetben már biztos nyolcadikak vagyunk, de ha kikap a Nagykőrös Hódmezővásárhelyen akkor hetedikek is lehetünk. Vagy az Oroszlánnyal, vagy a Veszprémmel játszanánk. 

Elsődlegesen nyernünk kell, a többi feltételben pedig bízzunk, hogy a segítségünkre lesz.