Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U12

Egymással küzdött meg a MEAFC két csapata az első helyért

Gyermek Kupa, Alsóház – 4. forduló, 2. régió, “G” csoport

MEAFC KOSSUTH – BESZTERCE KK 65-36 (5-5, 12+4-11+6, 22-10, 22-4)

MEAFC: Kiss F. (20), Kiss Z. (18), Szeniczey (13), Kovács (6), Rozmán (4), Dudás (2), Hazadi (1), Ling (1), Holló, Szihalmi, Sziklai. Edző: Béres Dávid.

Salgótarján: Harrach B. (11), Csata (10), Harrach M. (3), Makán (3), Szilágyi (3), Csonka (2), Györe (2), Bocsi (1), Király (1), Holló, Kreicsi, Mikuska. Edző: Barna Bence, Farkasova Patrícia.

MEAFC KOSSUTH – MEAFC VIDRÁK 60-57 (7-20, 15+4-2+6, 17-24, 17-5)

MEAFC: Kiss Z. (23), Kiss F. (20), Hazadi (6), Dudás (5), Ling (4), Rozmán (1), Sziklai (1), Holló, Kovács, Szeniczey, Szihalmi. Edző: Béres Dávid.

Miskolc: Turcsány (19), Szabó M. (17), Szabó D. (6), Fajta (5), Tisza (5), Orosz (2), Bálint (1), Demeter (1), Simon (1), Burony, Juhász, Nagy. Edző: Cserhalmi Ede.

Béres Dávid, edző: Első mérkőzésünket a Salgótarján csapata ellen játszottuk. Rosszul kezdtünk, a helyzeteink megvoltak, de nem tudtuk pontokra váltani. A következő negyed már ponterősebb volt, de mindkét csapat fej-fej mellett haladt a szerzett pontokban. A második félidő vízválasztó volt csapatom számára, hiszen „új erőre” kaptunk és sok passzal, gyors játékkal felmorzsoltuk ellenfelünket.

A következő mérkőzést klub testvérünk ellen játszottuk. Elég álmosan kezdtük az első negyedet, ha csak az eredményjelző táblára tekintünk az ellenfelünk tetemes előnyt szerzett. A második negyedben, mintha újjá születtünk volna, védekezésben és támadásban sokkal jobban teljesítettünk és ez pont elég volt ahhoz, hogy meccsben maradjunk. A harmadik negyedet szinte döntetlenről folytattuk. Mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet, minden labdáért meg kellett „harcolnunk”. Az utolsó negyedben dőlt el a mérkőzés kimenetele. Az utolsó másfél percben, eddig rejtett energiákat mozgósítva, kiváló védekezéssel szereztünk egy-két labdát, melyet sikeresen pontra is váltottunk, ami a pár pontos különbséget meghozta. Sikeresen, ezt a kis előnyünket meg tudtuk őrizni a mérkőzés lefújásáig.

Összegzés: Két nagyon jó és hajtós mérkőzést játszottunk. Lehetőségem nyílt eddig még ki nem próbált, új ötösöket alakítani a negyedek kezdete előtt. A srácok egymásért küzdöttek és bebizonyították, hogy tudnak egy csapatként játszani! Végre egy kemény kontakt játékot játszhattunk, ahol megérezhették a sport keménységét. Köszönöm a kilátogatott szülők szurkolását! Gratulálok a fiúknak! Hajrá MEAFC!