Egyéb Hírek

„Szeresd a várost!”, avagy vasárnap Vivicitta-futás Miskolcon

A Budapest Sportiroda (BSI) által megrendezendő Telekom Vivicitta Városvédő Futás helyszínei közé május 6-án, vasárnap kapcsolódik be a borsodi megyeszékhely. A miskolci sporteseményre valamennyi korosztály képviselőit szeretettel várják.

A Vivicittá mozgalma Olaszországból ered, 1984-ben indult útjára. Az olaszok gyönyörű, ám zsúfolt és lassan lakhatatlanná váló történelmi városaik lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen a verseny neve: Vivicittá – éljen a város, szeresd a várost!

Idén a BSI április 14-15-én rendezte meg a fővárosban az 1986-tól kétnapossá fejlesztett Telekom Vivicitta Futófesztiválját. Egy héttel később, új helyszínként debütálva, Győr adott otthont a Telekom Vivicitta Városvédő Futóversenynek. Miskolc május 6-án, vasárnap a városi önkormányzat hathatós közreműködésével kapcsolódik be a Vivicitta „vérkeringésébe”. Az eddigi helyszínek közül Pécsen május 12-én, Szegeden pedig május 13-án kínálnak közös sportolási lehetőséget.

A dr. Kriza Ákosnak, Miskolc polgármesterének fővédnökségével megvalósuló Telekom Vivicittá a családok, az iskolások, a baráti és munkahelyi társaságok, kicsik és nagyok futóeseménye. Május 6-án mindenki rajthoz állhat, legyen bár futó, vagy nem futó, amatőr, vagy profi sportoló.

A mezőnyt 10 órakor, dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere indítja útjára a Szent István tér mögötti parkolóból, ahonnan a Kálvin János út – Uitz Béla utca – Corvin utca – Szentpáli utca – Horváth Lajos utca – Hősök tere – Deák Ferenc tér – Palóczy László utca – Kis-Hunyad utca – Dayka Gábor utca – Petőfi Sándor utca – Kálvin János utca útvonalon végig haladva, futva, vagy sétálva, 2,7 kilométer teljesítése után ugyanoda érnek vissza a résztvevők. Az indulók a közös sportolás élménye mellett valamennyien megkapják a Telekom Vivicittá Miskolc emblémázott pólóját.

Az eseményen résztvevő iskolák számára mozgósítási versenyt hirdet a BSI. A miskolci versenyre a legtöbb, de legalább 50 főt benevező 3 miskolci és 3 vidéki iskola 30-25-15 ezer forintos sportszervásárlási utalványt kap.

http://www.futanet.hu/cikk/telekom-vivicitta-varosvedo-futas-miskolc-2018 oldalon megtalálható a részletes versenykiírás. A miskolciak, illetve környékbeliek a Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnáziumban (3525 Miskolc, Dayka G. u. 4.) május 3-án, csütörtökön, 12:00 – 19:30 és május 4-én, pénteken 8:00 – 12:00 óra között személyesen is átvehetik rajtcsomagjaikat, illetve leadhatják nevezésüket. Természetesen a rendezvény napján, május 6-án, vasárnap, 8-9.45 óra között, a Szent István téren kialakítandó versenyközpontban is lehetőség lesz a helyszíni nevezésre.