Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Idén is döntőben a Miskolci Egyetem kosárcsapata!

Hatalmas küzdelemben sikerült legyőzni a szombathelyieket, így irány a Final Four!

Miskolci Egyetem – Szombathelyi Egyetem 93-85 (21-12, 28-23, 25-25, 19-25)

Egyetemi Bajnokság negyeddöntő 2. mérkőzés. Miskolc, Körcsarnok, 72 néző.

Vezette: Takács Zoltán, Marton Péter.

MEAFC: Takács (19/3), Orosz (7/6), Szepesi (20/12), Kopasz (17/6), Lippai (19). Csere: Piukovics (6), Orliczki B. (3), Homoki (2). Edző: Drahos Gábor.

Szombathely: Mészáros (25/6), Földesi (3), Karagity (13), Tóth (8/3), Perák (8). Csere: Rátvay (16/6), Czukor (11), Gábor (1), Kovács. Edző: Kéri Péter.

Drahos Gábor, vezetőedző: Óriási gratuláció a fiúknak, mert egy roppant erős ellenféllel szemben hátrányból is sikerült továbbjutni. A mai mérkőzésen nagyon jó és nagyon rossz mozzanataink váltogatták egymást, így egészen a legvégéig nyílt maradt a párharc. Nagyon értékes eredmény, hogy a tavalyi évhez hasonlóan a Miskolci Egyetem fiú kosárlabda csapata idén is ott lehet az ország legjobb 4 gárdáját tömörítő budapesti Final Four-ban. Még egyszer gratulálok a csapatomnak, de jár a gratuláció ellenfelünknek is, akiknek sok sikert kívánok az NB II-es bajnoki céljaik eléréséhez.

Galló Márk, segédedző: Kemény, fizikális, győztes meccsen vagyunk túl, amelynek köszönhetően jegyet váltottunk a Final Four-ba! Nem játszottunk kiemelkedően jól, de a csapategység és a munka azonban meghozta a gyümölcsét, s mindenki hozzátett a sikerhez.

Kéri Péter, vezetőedző (Szombathely): Gratulálok a miskolci csapatnak és sok sikert kívánok nekik a folytatásban!