Asztalitenisz szakosztály

Miskolci sikerek a szenioron!

Ha egy gépezet egyszer beindul, akkor bizony nincs megállás! Ezt tartja a bölcs népi mondás, és lefordítva az asztaliteniszezés nyelvére, valóban ül a fenti megállapítás.

Kezdjük az NB III Észak-magyarország B csoportos bajnoksággal! A pontvadászatban szerepel a Miskolci EAFC I csapata is, amely hetek óta jó formában játszik és sorozatban szerzi a győzelmeket. A bajnokság 16. fordulójában a Sárospatak együttese látogatott Miskolcra, és olyan eredmény született, amilyenre az egymás elleni összecsapások során a korábbi években soha nem volt még példa. Tessék megkapaszkodni: a miskolciak 18-0 arányú győzelmet könyvelhettek el, és tették ezt annak ellenére, hogy a vendégek azért nem gyerekcsapattal érkeztek: soraikban szerepelt Engi Gábor, Rajz István, Kruj Géza, valamint Lovászik János. Akik járatosak a sportág berkeiben, azok pontosan tudják, hogy ennél a négyesnél a vendégek erősebb alakulatot nem tudtak volna kiállítani.

Csakhogy ez egyáltalán nem zavarta meg a miskolciakat (Li Hongyang, Sztupák Zoltán, Tóth Tamás és Mészáros Attila szerepelt), akik egyetlen mérkőzést sem veszítettek. És Fortuna is melléjük állt, ugyanis a bajnokság hajrájában ezzel a győzelemmel a MEAFC I átvette a vezetést a bajnoki táblázaton!

Persze, ehhez az is szükségeltetett, hogy az Andornaktálya legyőzze a Tiszaújváros gárdáját! Nos, a csoda bekövetkezett, a hevesi alakulat 10-8 arányú sikert könyvelhetett el, így a miskolciak immáron inkább csak elveszíthetik a bajnoki címet. Május 12-én a Szerencs II látogat Miskolcra, egy héttel később pedig a MEAFC játszik Ózdon, az ellenfelek eddigi szereplését elnézve aligha lehet gond a dupla siker begyűjtése. Márpedig ez azt jelentené, hogy a következő idényben a MEAFC az NB II-es mezőny tagjaként vághatna neki a pontok gyűjtésének!

X

Rendhagyó szenior versenyt rendeztek Miskolcon. Az E/4-es kollégium tornatermében a szenior korú játékosok csatáztak egymással, és érdekes, hogy minden férfi számban miskolci sikert jegyezhettünk fel! Ezek közül Tóth Tamás sikere emelhető ki, ugyanis azt a Licsák Leventét verte meg a döntőben, aki korábban magasabb osztályban is szerepelt. Igaz, mostanság már nem viszi túlzásba az edzések látogatását, azonban így is jó játékerőt képvisel.

Eredmények. Női bajnokság: 1. Szenkatolnayné, 2. Ádám Ilona, 3. Király Béláné (valamennyien Miskolci Szív Egyesület). Női páros: 1. Ádám, Implon, 2. Szentkatolnayné, Király.

Férfiak. 40-49 egyes: 1. Tóth Tamás (MEAFC), 2. Licsák Levente (Raifeisen), 3. Szép Szabolcs (Miskolci EAFC), 4. Vibranyec Tamás (Holcim). 50-59 évesek, egyes: 1. Dolenszky István (MEAFC), 2. Bogyay Ferenc (MEAFC), 3. Csonka Csaba (Sajókeresztúr), 4. Erdődi István (MEAFC). 6069 évesek, egyes: 1. Tamás László (MEAFC), 2. Barak Viktor (Ózdi ASE), 3. Urbán Balázs (Nagybarca), 4. Gácsi Miklós (Holcim). Férfi páros: 1. Tóth T., Licsák, 2. Erdődi I., Tamás L., 3. Dolenszky, Bogyay, 4. Vibranyec-Ragály.

D.L.