Tollaslabda szakosztály

Tollaslabda kupa a Körcsarnokban

A III. Konfuciusz Kupa elnevezésű tollaslabda versenyt május 12-én, szombaton rendezik meg a Miskolci Egyetem Körcsarnokában. A 10-65 éves sportolókat felvonultató 70 fős mezőny tagjai egyéniben, párosban és csapatban is összemérik tudásukat.

Egy miskolci verseny létrehozása régóta érlelődött a környék tollaslabda játékosainak körében. A lelkes amatőröket felvonultató        BLAMA – Borsodi Lelkes Amatőrök tagjai nem sokat gondolkodtak, cselekedtek. Fő céljuk az volt, hogy amatőr szinten is legyen megmérettetési lehetőség, illetve ők is hozzájárulhassanak ennek a remek sportágnak a népszerűsítéséhez.

Az elképzelések megvalósításához a szervezők kiváló partnerekre találtak Varga Béla, a BorsodChem(BC) Zrt.  HR igazgatója és Rakaczki Zoltán, a MEAFC elnöke személyében, akik sikeres együttműködése szükségeltetett a régi álom valóra válásához. Mivel az ötletgazdákat többéves sporttársi viszony kötötte össze a BC-s kínai kollégákkal, így jött az az elképzelés, hogy a kínai-magyar barátság jegyében legyen a verseny neve Konfuciusz Kupa. A kínai csapatot Zhenhua Wang szervezi és koordinálja.

A hagyományteremtő szándékkal 2016-ban megrendezett I. Konfuciusz Kupán 35 fő indult, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Békéscsaba és a Nyírség is képviseltette magát.  A megszokott számokon kívül indítottak csapatversenyt is, ami hamar nagy sikert aratott. A közben kialakult versenyszellem egy vidám közösséggé kovácsolta az egymás számára teljesen ismeretlen embereket.    A sikeres nyitányon felbuzdulva, következő évben már 50 fős mezőny vetélkedett.

A III. Konfuciusz Kupa idén helyszínt is vált, a megnövekedett létszámhoz és színvonalhoz méltó egyetemi Körcsarnokban rendezik meg. Érdekesség, hogy a MEAFC Tao programjának keretében a Körcsarnok a tavalyi évben kívül és belül teljesen megújult, a mintegy 300 MFt-os beruházáshoz szükséges Tao keretet (70 %) a BorsodChem Zrt., az önerőt (30 %) pedig a Miskolci Egyetem biztosította. A sikeres beruházás is jó példája a kazincbarcikai székhelyű vegyipari nagyvállalat és a Miskolci Egyetem közötti kiváló partnerségnek.

A május 12-én, szombaton 9 órakor kezdődő és bárki által megtekinthető versenyhez 5 küzdőteret alakítanak ki a szervezők. A mintegy 70 induló között angol tollaslabdázó is lesz. A résztvevők életkora 10-től 65 éves korig változik. A csapatverseny mellett női-, férfi- és vegyespáros, valamint női-és férfi egyéni küzdelmek is szerepelnek a programban.