Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Nem bírtunk a nyugati bajnokkal!

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, döntő

TFSE – Miskolci Egyetem 87-66 (19-20, 29-20,  22-10, 17-16) 

Budapest, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, döntő, 80 néző. V.: Jakab, Menyhárt, Tóth C. 

TF: SINKOVITS 2, Petrucsik 3, HORVÁTH K. 15/6, PINTÉR 18/6, BOINITZER 15/3. Cs.: JÓKAI 7, Horváth B. 6, Fülöp 5/3, Bognár, Haris 6/6, NOVÁK 10. Edző: Juhász Tamás. 

Miskolc: TAKÁCS 15/9, Piukovics 6, SZEPESI 16/6, KOPASZ 6, LIPPAI 23. Cs.: Homoki, Orosz, Orliczki, Jurányi. Edző: Drahos Gábor. 

Tavaly a miskolci négyes döntőben a borsodiak szinte a sírból visszahozva a meccset hosszabbításban győzték le a TF-et.  Petrucsik Bence egy sikeres büntetőjével a fővárosiak szereztek vezetést, Takács Dániel hármasával fordított a Miskolc. Hatalmas iramban, de elég sok hibával kezdődött a meccs. Felpörögtek a csapatok, a szakasz közepe Horváth Kristóf és Lippai Szabolcs pontpárbajának jegyében telt. Fej-fej mellett haladtak a felek, a Miskolc vezetett, a TF rendre egalizált. A szakasz hajrájában egy 6-0-lal fordított a borsodi gárda. A szakasz vége Takács villanásainak, no meg Fülöp Botond technikaijának köszönhetően a Miskolcé volt, amely 1 ponttal vezetett a fordulatos szakasz végén. Horváth K. triplájával indult a második etap, Szepesi Szabolcs révén duplával feleltek a borsodiak. Szepesi ezután sportszerűtlent kapott, Horváth K. pedig egyszer büntetett. Fülöp hármasa után a miskolci szakvezető, Drahos Gábor kapott technikait. Jobbára a TF vezetett, de támadópattanók utáni kosarakkal tapadt rá a Miskolc, sőt Takács vagy 8 méteres triplájával a vezetést is átvette. Hármassal felelt erre a TF Haris Róbert révén. Hullámzó, fordulatos volt a játék, Pintér Dávid trplája, majd Horváth K. betörésből szerzet kosara után újra a TF állt jobban, a borsodi gárdát ekkor Kopasz Márton és Piukovics Bálint tartotta versenyben. A félidő vége Boinitzer Dávid vezetésélve a TF csapatáé volt, amely egy 8-0-lal 8 pontos előnnyel térhetett pihenőre. 

Lippai duplájára Horváth K. hármassal, majd ziccerrel felelt a második félidő elején, s 10 pont fölé nőtt a TF-előny. Érdekes jelenet játszódott le: Orosz Bence és Fülöp “kézfogója” végén mindketten földre kerültek. Az ítélet kettős fault volt, majd a küzdő felek sportszerűen felsegítették egymást, majd barátságosan pacsiztak – szép volt, fiúk, a végkifejlet, igazi egyetemi kosaras jelenet volt! Nem sokkal később a Sinkovits-Boinitzer alley-oop pedig az amerikai profi ligában is szépen mutatna. Ezzel nőtt 15 pontosra a TF-előny, Drahos Gábor pedig a csapata számára demiralizálónak tűnő kosár után időt kért. Lippai vette széles vállaira a Miskolcot, a palánk alatt nem tudták tartani a fővárosiak. Duplái után a TF kért időt, s Juhász Tamásnak sikerült is rendeznie csapata sorait, egy Novák Bence könnyű kosaraira épített 11-0-lal a negyed végén 20 pont fölé hizlalta előnyét. A negyed az ekkor eléggé magára hagyatottan küzdő Lippai kosarával, s kerek 20 pontos TF-vezetéssel zárult. A záró etapot Szepesi Szabolcs két triplájára építve 8-2-vel kezdte a Miskolc. Boinitzer dobott egy nyugtató jellegű hármast fővárosi részről. Szepesi lépett elő vezérré miskolci oldalon, de tallataira rendre jött válasz a TF-től, állandósult egy 15 pont körüli fővárosi előny. A szakasz közepén Pintér palánkos hármasával 20 pontra nőtt a különbség, a hosszabb kispaddal rendelkező TF végül “bedarálta” a magát 25 percig jól tartó miskolci együttest. A cserepadok csatáját “döntő fölénnyel” 34-0-ra nyerte a TF, és ennek óriási szerepe volt a magabiztos fővárosi győzelemben. 

Juhász Tamás: – Úgy gondolom, ennél jobban nem is kezdhettük volna a döntőt. Gratulálok a Miskiolcnak, nagyon jó meccset játszottunk velük, ugyanezzel a harci szellemmel, mentalitással megyünk tovább. 

Drahos Gábor: – Sajnos nagyon jól játszott a nyugati bajnok TFSE, teljesen megérdemelten győzött. A végére kialakult különbség ellenére dicséret illeti csapatomat, mert szokásához híven egy pillanatra sem adta föl. Ez most egy szoros első félidőre volt elég, valamint a másodikban arra, hogy időnként visszajöjjünk látótávolságon belülre. 

Forrás: hunbasket.hu