Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Frissebb volt, s fölényesen nyert az Eger

Sokat kivett a tegnap késő este befejeződött TFSE elleni hosszabbításos győzelem a házigazda Miskolc férfi csapatából, a frissebben, pontosabban játszó egriek hamar elhúzva biztosan győztek. Két nap után mind a négy férfi együttes 1-1gyel áll, holnap még bárki bajnok lehet.


Miskolci Egyetem – EKE Eger 51-84  (8-26, 14-17, 12-29, 17-12) Miskolc, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, négyes döntő, férfiak. V.: Tőzsér, Goda, Horváth Cs. 

Miskolc: Takács,D. 7/3, SZEPESI 14/9, Kopasz 9/3, GALLÓ 6, Lippai 2. Cs.: Orosz B. 6/3, Orliczki B. 4, Horváth M. 1, Jurányi 2. 

Eger: TÓTH Z. 18/9, CSABÁK 2, Ungi 4, CSÁKVÁRI 9, VARGA I. 22.  Cs.: Illés 6, SZABÓ G. 13/9, Fülöp 4, Megyes, Veres 2, Szicsák 4, Beák, 

Bár Takács Dániel révén a Miskolc szerzett vezetést, a tegnapi, gyakorlatilag 5 játékossal végigjátszott hosszabbításos meccs finoman fogalmazva nem múlt el nyomtalanul a hazaiaknál. A jóval frissebben, pontosabban játszó, s dobó egriek Tóth Zoltán és Varga Imre vezérletével egy 18-2-es rohammal jelentős előnyt szereztek. A negyed hajrájában a láthatóan nagy (derék)fájdalmakkal) játszó Orosz egy büntetővel majd egy triplával próbálta feltüzelni  miskolci gárdát, ám a negyed végén Kopasz technikaija, valamint hazai eladott labdák miatt az első negyedben 14 pontig jutó Varga vezérletével közel 20 pontosra nőtt az egri előny. A második szakasz Szabó Gábor triplájával kezdődött, amelyre Szepesi Szabolcs felelt – szintén hármassal. Sima, de látványos volt a triplák után meccs, Varga zsákolt hatalmasat.  Az egriek tetemes előnyük birtokában pihentettek egy-két kulcsjátékosukat, állandósult a 20 pont körüli egri vezetés. A szakasz hajrájában a Csabák Balázs által remekül őrzött Takács dobott triplát, válaszul Csákvári Csaba zsákolt. A félidő hajrájában Orosz megkapta a második sportszerűtlen hibáját, s ezzel kjvált a játékból. Félidőben 21 ponttal vezetett az Eger. Szünet után Tóth Z. hármasára Szepesi felelt triplával. Kopasz Márton is betalált távolról, potyogtak a hármasok, Tóth Z. elkapta a fonalat, Szabó G. is beemelt egy hárompontost. A frissebb, pontosabban kosarazó egriek előnye 30 pont fölé nőtt, mindkét oldalon szerepet kaptak a kiegészítő emberek kerültek pályára, szerepet kapott az “előre gondolkodás”, azaz mindkét szakvezető a záró napi csatákra pihentette kulcsembereit. 

 Drahos Gábor (Miskolc): Egy nagyon motivált és energikus Egerrel találtuk magunkat szemben. Több dolgot is kipróbáltunk, de most ekkora különbség is reális volt. Nagyon várjuk már a holnapi mérkőzést, bízom a fiúkban.  

Váczi Péter (Eger): Úgy gondolom, taktikailag a fiúk maximálisan betartották, amit a meccs előtt elterveztünk. Remélem, holnap is megtaláljuk a győzelemre vezető taktikát, gratulálok a fiúknak.