Egyéb Hírek

Futó és kerékpáros maraton a Bükkben

A miskolci 7. Maratoni Hétvége június 16-17-én kínál egyedülálló sportolási, kikapcsolódási lehetőséget valamennyi korosztály tagjainak. Szombaton a 26. Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám Emlékverseny terepfutó viadal, vasárnap pedig a 7. Kondenzgyík Maraton hegyikerékpáros verseny várja a sportbarátokat. A kedvezményes előnevezés már javában tart mindkét eseményre.

A Bükki Hegyi Maraton, melyet 2011 óta a klub alapítójának, Kisgyörgy Ádámnak az emlékére rendeznek meg,  Magyarország első hivatalos terepfutó versenye, így önmagában is igazi értéket jelent a hazai sportpalettán.  A miskolci Marathon Club SE  június 16-án, szombaton rendezi meg az eddig több, mint 20 nemzet sportolói által megtisztelt  – átlagosan 6-700 futót felvonultató emblematikus erőpróba  26. „felvonását. A Csanyik-völgy Királyasztalnál kialakított versenyközpontban  a Decathlon-minimaraton  (3,5 km, futva és túrázva is),a Sanofi-kismaraton (10,5 km); a Nomád-félmaraton egyéni (21,1 km),a HOKA-maraton egyéni  (42,2 km) és Nomád-maraton váltó (4×10,5km) számokban hirdetnek eredményt. A kedvezményes előnevezés május 30-ig tart a további részleteket is tartalmazó  www.maratonclubmiskolc.hu honlapon.

A 7. Maratoni Hétvége keretében, június 18-án, vasárnap  a  7. Kondenzgyík Maraton elnevezésű nemzetközi hegyikerékpáros verseny várja a sportbarátokat.  A 28, 56, és 84 km-es távok mellett a gyermekeknek külön Decathlon-futamok is versengési lehetőséget kínálnak. Kedvezményes előnevezés és további részletek a www.miskolcmaraton.hu oldalon.

A családias hangulatú terepfutó és hegyikerékpáros eseményeken sportolási, megmérettetési lehetőséget kínálnak valamennyi korosztály képviselőinek, így óvodásoktól a nyugdíjasokig mindenki megtalálhatja a maga távját.

Lényeges információ, hogy mind a futó, mind a kerékpáros verseny előnevezői megkapják a két verseny egyedi emblémázott pólóját, amit a helyszíni nevezők nem vihetnek haza.

Az unikális jelleggel egy hétvégén, azonos versenyközponttal, két nemzetközi viadalból álló erőpróbákon összetett versenyt is hirdetnek. A szombaton minimum 10,5 km-t futó, vasárnap pedig legalább 28km-t tekerő sportolók kiérdemlik a „Double Finisher” címet és az érte járó egyedi pólót. A maratoni távot futó és az 56 km-t tekerő sportemberek közül a legjobb összetett időt elérő elnyeri a „Double Finisher Extra”  címet.

A 7.  Maratoni Hétvége fővédnökségét dr. Kriza Ákos, Miskolc MJV polgármestere vállalta el. A védnökök között van Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség tiszteletbeli alelnöke, dr. Kiss János, Miskolc alpolgármestere, Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere, Török Dezső,  a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, Rakaczki Zoltán, Miskolc sportért felelős polgármesteri biztosa, a Miskolci Sportcentrum Kft. ügyvezetője, Illyés Miklós a Miskolc Városi Sportiskola ügyvezetője is.