Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

„Építkezik” a MEAFC férfi kosárlabda csapata

Az NB I B-es férfi kosárlabda bajnokságban hosszú ideje meghatározó szerepet betöltő MEAFC már javában „építkezik” a következő szezonra. Ennek bizonyságára: nemrégiben sikerült megállapodniuk a Tóth-testvérpárral, akik egyértelműen erősítést jelentenek a miskolci gárdának.

Mint arról már korábban olvasni lehetett, a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjában a hetedik helyen végzett MEAFC vezetőedzői posztján változás történt. Az eddigi mestert, Walke Károlyt a 2018-19-es szezonban a csapat eddigi húzóembere, a MEFOB csapatot, irányító Drahos Gábor váltja ezen a poszton.

Dr. Fazekas Csaba, a MEAFC kosárlabda szakosztályának vezetőjétől megtudtuk, hogy az új idényre már javában zajlik a csapatépítés, melynek része új játékosok leigazolása. Az első két érkező a kecskeméti nevelésű Tóth-testvérpár, Bence és Viktor, akikkel egyértelműen erősödik az együttes.

– Amikor végleg eldőlt, hogy a szezon végén, 2 év után távozom a Bp. Honvédtól, tudtam, hogy csak vidéki csapat jöhet szóba – fogalmazott a 24 éves , többszörös utánpótlás bajnok, U16-18-as válogatott Tóth Bence, akire az 1-2-es poszton számíthat a MEAFC. – Miskolc már az elejétől fogva szimpatikus választásnak tűnt, igaz, akkor még nem volt reális célpont számomra, hiszen a mezőny poszt telített volt. Az utóbbi hetek történései után azonban lehetőségem nyílt tárgyalni a csapattal. Örültem Fazekas Csaba megkeresésének, izgatottan és motiváltan várom a következő szezont. Takács Danival és Kopasz Marcival korábban már játszottunk együtt a Kaszásokban. A csapatot már volt alkalmam megismerni az utóbbi időben, kifejezetten kellemesen csalódtam. Nem tagadom, pozitívan befolyásolta a döntésemet, hogy együtt játszhatok a bátyámmal, eddig ugyanis leginkább ellenfelek voltunk. Szerintem ezzel a kerettel egy ütőképes gárdánk lehet, remélem nekünk is hamar sikerül összeszoknunk a többiekkel. Megegyezésünk szerint a játék mellett tehetséges utánpótlás játékosok oktatásával is foglalkozom majd Miskolcon, méghozzá az országban újonnan megjelent UBT, azaz a Steph Curry által végzett edzésmódszerek alkalmazásával. Bízom benne, hogy sikerül megváltoztatni az egyéni edzésekhez való hozzáállást Magyarországon, szerencsére eddig kifejezetten pozitív visszajelzéseket kaptunk erre vonatkozóan.

Az idősebb Tóth-fivér, a 30 esztendős Viktor a 2-3-as poszton érzi legjobban magát.

–  Korábban játszottam NB I-ben is, majd átigazoltam a SZEDEÁK-hoz – tudtuk meg Tóth Viktortól. – Sajnos egy komolyabb sérülés negatívan befolyásolta a karrierem, de a játékot nem tudtam abbahagyni, hiszen túlságosan is szeretem. Ezután elkezdtem dolgozni az utánpótlásban Kecskeméten, miközben a felnőtt csapatban játszottam. Egy év után szegődtem el a Nagykőrösi Sólymokhoz. Az idei szezon végéig a KKC-ben és az Akadémiában edzősködtem.  Miskolcon a DVTK-ban, a leány utánpótlás vonalon fogok dolgozni. Sokszor játszottunk már a MEAFC ellen az elmúlt években, egy kifejezetten szimpatikus csapat benyomását keltették bennem. Nagyon várom a közös munkát, remélem, hogy újra sikerül komoly eredményeket elérni a csapattal, és sikerül megtölteni a csarnokot szurkolókkal!