EUSA,  Kosárlabda szakosztály,  MEFOB Kosárlabda

Magas spanyolfal

Bár jól kezdtek a miskolciak a tavalyi ezüstérmes Sevilla ellen a portugáliai Coimbrában zajló Európai Egyetemi Játékokon, meg kellett hajolniuk a rivális jóval nagyobb tudása előtt.

Miskolci Egyetem – Sevilla Egyetem 48-94 (22-31, 1ö-25, 9-2ö, 7-18)

Miskolc: TAKÁCS 10/3, Orosz 3/3, Szepesi 5/3, Kopasz 7/3, Lippai 9. Cs.: Homoki 7, Piukovics 5/3, Orliczki B., Varga M., Orliczki M. 2, Jurányi.

Orosz Bence és Szepesi Szabolcs triplájának köazönhetően parádésan, 8-2-vel kezdett a Miskolc. Ezt követően a Sevilla védekezésben fokozta a nyomást, és bizony az idehaza szokatlan intenzitású egészpályás letámadás ellen gyakran adták el a labdát a miskolci srácok. Előbb egy 10-2-es, majd egy 11-0-s rohamot produkáltak a sevillaiak, maajd a második negyed első felét 10-0-ra nyerve gyakorlatilag eldöntötték a meccset a maguk javára. Drahos Gábor tanitványai egy a magyarnál jóval magasabb szintű kosaras kultúra képviselőivel találták szemben magukat, a spanyolok sok kosarat dobtak labdaszerzések utáni inditásokból, de felállt védelem ellen sem jöttek zavarba – mind fizikálisan, mind pedig gondolkodásban legalább egy sebességi fokozattal gyorsabbaak voltak a játékot a lelkesen küzdő, de igen sokat hibázó miskolciaknál. A Sevilla egy pillanatra sem lassitott, viszont legjobbjaukat időnkétn pihentették a spanyolok, akik az utolsó pillanatig koncentrálva nagy különbségű győzelmet arattak, a magyar férfi egyetemi bajnoktól időnklént felvillanásokra futotta.

Drahos Gábor: – igéretesen kezdtünk, de aztán bemelegedtünk…komolyra forditva a szót a két csapat egészen más célokkal érkezett az Európai Egyetemi Játékokra és ez tökéletesen látszott ezen a mérkőzésen. Egy ilyen kiváló csapat ellen, mint a Sevilla  ennyire sok hibával játszani ilyen végeredményhez vezet, minimális mennyiségú pozitivumot láttam. A mérkőzésen szerzett sok-sok tapasztalatot viszont fel fogjuk használni.

Botár László