Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A MEAFC másodszor is legyőzte az Egert

Hazai környezetben fogadta az Eger együttesét hétfőn este a MEAFC  NB I/B-s férfi kosárlabda csapata. A házigazdák ötödik edzőmérkőzésükön – az egri vendégjáték után – másodszor is legyőzték az azonos osztályban szereplő hevesieket.

A MEAFC ezúttal a Tóth Gábor által trenírozott U20-as csapat játékosainak egy részével, illetve Brugós Olivérrel vette fel a harcot az egriek ellen. A gárda többi tagja Drahos Gábor vezetőedzővel külön edzésen vett részt és videó-elemzést tartott.

Az első két negyeden megosztoztak a felek, melyek közül ekkor még az Eger állt jobban. A harmadik játékrész miskolci sikerrel ért véget, míg a remek hazai hajrát hozó befejező negyed eldöntött minden addigi kérdést.

MEAFC – EKE Eger    88-75 (26-20, 15-26, 16-12, 31-17)

Miskolc, Egyetemi körcsarnok

MEAFC: Orliczki Márton (6), Szegedi (9/6), Szanyi (16/6), Szőke (4), Brugós (15/12). Csere: Orliczki B. (16), Homoki (20/3), Hartmann (2). Edző: Tóth Gábor.

EKE Eger: Mészáros (5/3), Veres (4), Szabó (5/3), Bürgés (3/3), Ungi (2). Csere: Máté (7), Szicsák (15), Megyes (3/3), Pomázi(-), Illés (4), Papp (10/6), Varga (17). Edző: Váczi Péter

Tóth Gábor: – Ahhoz képest, hogy ebben a szerkezetben, illetve felállásban először játszott az U20-as csapatunk, egész bíztatóan mozogtak a fiúk. Kis létszámunk ugyan majdnem megbosszulta magát, de a negyedik negyedben mutatott jó támadójátékunk jó dobószázalékkal párosult és ez meghozta számunkra a győzelmet. Úgy gondolom hogy jó erőfelmérő volt ez a srácoknak. Természetesen dolgozunk tovább a hibák kijavításán, mert azért abból is akadt bőven, de a felkészülés ezen szakaszában ez természetes.

Váczi Péter: – A sokkal motiváltabb MEAFC megérdemelten nyert. Soha többet nem engedhetjük meg, hogy ellenfelünk motiváltabb legyen nálunk, ha idén nyolcba akarunk kerülni a bajnokságban. Ami tetszett, hogy próbáltuk egymásnak a minél jobb helyzetet kialakítani, de néha már túlzásba estünk ezen a téren. Főleg alsó poszton Varga Imre lehetett volna egyeduralkodó, de a gyakorlás címszóval kissé visszafogta magát és több helyzetben inkább mást próbált helyzetbe hozni. Jár a gratuláció vendéglatóinknak. Nekünk még sok a dolgunk. Jó, hogy ezeken a mérkőzéseken láthatjuk a hibáinkat, melyeket igyekszünk mielőbb orvosolni.