Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

MEAFC-siker a Bp. Honvéd ellen

Magabiztos győzelmet aratott a szeptember közepén kezdődő szezon előtti első edzőmérkőzésén a MEAFC NB I/B-s férfi kosárlabda csapata. Drahos Gábor tanítványai hazai környezetben múlták felül a Bp. Honvéd együttesét.

Már a találkozó első perceiben érezni lehetett, hogy a házigazdák nagyon motiváltan és pozitívan „állnak bele” a meccsbe. A mérkőzés első két negyedében még kicsit döcögött ugyan a gépezet, a kinti dobások, mezőny kosarak nem olyan százalékban sikerültek, mint, ahogy azt a szakemberek elvárták a csapattól. Ennek tudható be, hogy ezek a játékrészek szorosabban alakultak.

A 3. negyed vége felé 10 pont fölé nőtt a vendéglátók előnye, akik innentől kezdve már nem engedték vissza a játékba fővárosi vetélytársukat. A MEAFC játékosai miközben rengeteg labdát szereztek, rengeteget támadtak, jól kiegészítették egymást. Mindenkinek volt egy-egy jó szakasza, mellyel átlendítette társait és a csapatot a pillanatnyi hullámvölgyön. 

A lefújás előtti 2-3 percben kicsit alább hagyott a miskolciak figyelme, ennek betudhatóan került 10 ponton belülre a Honvéd, de a győzelem nem forgott veszélyben.

MEAFC – Budapesti Honvéd 84-76 (18-17, 24-22, 25-14, 17-23)

NB I/B-s felkészülési kosárlabda mérkőzés, Miskolc, Körcsarnok. 150 néző.

Vezette: dr. Mészáros Balázs, Lengyel Ádám.

MEAFC: Tóth B. (5), Szanyi (3/3), Szepesi (15/9), Tóth V. (14), Béres (10). Csere: Lippai (17), Homoki (9), Takács (6), Orliczki Márton. (3/3), Orliczki Mátyás (2), Takács Zs., Orliczki Bence, Brúgós. Edző: Drahos Gábor.

Bp. Honvéd: Mészáros, Rozs (4), Forgács, Steier (8), Szentirmai (2). Csere: Martinez (27/3), Valerio (10), Bea (9), Tichov (9), Széphelyi (5), Baranyai (2). Edző: Puskás Artúr.

Drahos Gábor (MEAFC): Remek sebességű fiatal ellenfél ellen játszhattuk helyenként remek sebességű első mérkőzésünket. Szinte a futópályáról érkezve, komoly terheléssel a lábakban tervezzük a felkészülési meccseinket, hiszen agresszív és gyors kosárlabdára törekszünk. A mai mérkőzésen látszott, hogy keretünk alkalmas erre a rendszerre, de természetesen rengeteg új munka áll előttünk. Köszönöm Puskás Artúr barátom taktikai repertoárjának mai szeletét, így már a legelején felszínre kerülhettek igen értékes hibáink. A miskolci szurkolók előtt is le a kalappal, hiszen több, mint 150-en voltak kíváncsiak az idei MEAFC csapatára.

Puskás Artúr (Budapesti Honvéd): Amiért jöttünk, maximálisan megkaptuk. Egy rutinosabb, fizikálisabb csapat ellen akartunk gyakorolni. Összességében jól játszottunk, ám akadt egy 4-5 perces etap amikor darabjaira esett a koncentrációnk. Az már ebből a nagyon korai edzőmeccsből nyilvánvalóvá vált, a MEAFC idén is harcban lesz a legjobb négybe kerülésért. Nagyon büszke vagyok, hogy jóbarátom, Drahos Gábor éppen ellenem kezdte el borítékolhatóan hosszú és eredményekben gazdag NB1-es vezetőedzői karrierjét.

A következő edzőmérkőzést augusztus 17-én, 17 órától a hevesi megyeszékhelyen játssza a MEAFC, az NB I/B zöld-csoportjában érdekelt Eger ellen.