Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Losoncban főhajtásra kényszerült a MEAFC

Negyedik edzőmérkőzésén elszenvedte első vereségét a MEAFC NB I/B-s  férfi kosárlabda csapata. A miskolciak pénteken este az amerikai és izraeli légiósokkal teletűzdelt szlovák I. osztályú Losonc vendégeként kényszerültek főhajtásra.

Augusztus 24-én este eredetileg Salgótarjánban lett volna fellépése az egyetemieknek, de ez a találkozó a nógrádiakat sújtó sérülés hullám miatt meghiúsult. A Salgótarjánnak Losoncon is le volt kötve egy meccse, de így ők oda sem tudtak elutazni.  A MEAFC ezt követően vette fel a kapcsolatot a szlovák  I. osztályba most feljutott klubbal, így utaztak el pénteken este a három amerikai és egy izraeli játékossal alaposan megerősített együtteshez.

Már a találkozó első perceiben érezni lehetett, hogy a házigazdák jelenleg magasabb szinten gyakorolják a sportágat. A félidőhöz érve sajnos nem sok örömük lehetett a miskolciaknak, hiszen a részeredmény (62-20) meglehetősen kínos volt. A kiváló játékerőt képviselő Losonc a harmadik negyedben sem vett vissza a tempóból és a kosárgyártásból, így a befejező játékrész már csak szépségtapasz lehetett a MEAFC számára.

Losonc – MEAFC  110-51 (34-10, 28,10, 30-10, 18-21) 

Losonc: Ike (13/9), Branco (8),Filip (18/3), Griffin (16), Tihomir (11/9). Csere: Memashe (14(, Radási (2), Suda (-), Shelton (21), Gruda (-),Jackoliak (7), Medei (-). Edző: Jugo Rudolf

MEAFC:  Takács (21/15), Szanyi (-), Szepesi (3), Homoki (-), Béres (4). Csere: Brugós (7/6), Kopasz (7), Tóth B. (3), Lippai (2), Orliczki Mátyás (2), Orlisczki Márton (1), Orliczki B. (1), Pap (-). Edző Drahos Gábor.   

Drahos Gábor: – Beigazolódott a gyanú, hiszen ellenfelünk nem csak fizikálisan volt erős, de koncentrációban is végig előttünk járt. Jól jön egy ilyen meccs igen fiatal átlagéletkorú csapatomnak  a felkészülés során, mert lemérhető merre járunk és merre tartunk. Véleményem szerint jól haladunk, és hiszek benne, hogy sok munkával egyre jobban összecsiszolódunk amikorra kell.