Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Jobb volt a Veszprém, mint a MEAFC

A szeptember közepén rajtoló NB I/B-s férfi kosárlabda bajnokságra készülő MEAFC szerdán este lejátszotta első mérkőzését Budapesten, a VI. Gyurasits István Emléktornán. A miskolciak ezúttal nem bírtak a veszprémi egyetemistákkal.

A hagyományos torna házigazdája a Budapesti Honvéd csapata, mely a Dózsa György úti csarnokában látja vendégül a résztvevőket.

A találkozó első két negyedében a MEAFC nem igazán találta a Veszprém játékának ellenszerét. A harmadik játékrészben ez a helyzet megváltozott, olyannyira, hogy a miskolciak magabiztos részsikert könyvelhettek el. Az utolsó negyedben sajnos ismét a Pannon Egyetem gárdájának az akarata érvényesült.

 A torna csütörtöki folytatásában a MEAFC a Bp. Honvéd-Oroszlány mérkőzés vesztesével találkozik.

Hoya-Pannon Egyetem Veszprém – MEAFC  91-66 (32-13, 22-14, 15-25, 22-14) 

Hoya-Pannon Egyetem Veszprém:   Pavlovic (6), Körtvélyesi (12), Szűcs (3), Lógár (7), Madár (13). Csere:  Balázs (5), Simon (-), Schmitz (-), Kovács (15), Völgyi (13), Szabó (16), Kerkai (1). Edző: Mérész Csaba

MEAFC: Kopasz (7), Tóth B. (6), Szőke (2), Takács (13), Szegedi (-).  Csere:  Homoki (10), Orliczki B. (3), Béres (-), Orliczki Márton (-), Lippai (9), Szepesi (13), Szanyi (3).  Edző: Drahos Gábor

Drahos Gábor: – Újabb taktikai elemekkel szemben tudtunk élesben gyakorolni, ami rámutatott a helyezkedési hibáinkra. Jó hír, hogy  az első félidőben kapott veszprémi mozgásokra a második részben helyenként már volt opciónk. Hogy addig a sokkal rutinosabb ellenfél begyűrte fiatal csapatomat, az nem rossz hír, hanem sportági anatómia. Ez a fajta rutin sok-sok ilyen meccsel hozzánk is türelmesen meg fog érkezni.