Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Bp. Honvéd visszavágott a MEAFC-nak

Az NB I/B-s férfi kosárlabda bajnokságra készülő MEAFC csütörtökön este Budapesten, a VI. Gyurasits István Emléktornán, a házigazda Bp.Honvédtől kapott ki, így a fővárosiak visszavágtak a közelmúltban, az egyetemi körcsarnokban megvívott edzőmérkőzésen elszenvedett fiaskóért.

A különösebb rápihenés nélkül, kemény edzésből a fővárosi vendégjátékra érkező miskolciakat a nagy múltú budapesti gárda tagjai valósággal állva hagyták a mérkőzés első két negyedében. A harmadik játékrészben – hasonlóan a szerdai, Veszprém elleni mérkőzéshez – ezúttal is  magára talált a MEAFC és megnyerte ezt az etapot. A befejező percekre ismét agresszívabb és pontosabba játékkal rukkolt elő a Honvéd, mely meghozta magabiztos győzelmüket.

Budapesti Honvéd – MEAFC 80-48  (22-9, 21-10, 17-22, 20-7) 

Budapest, Simon János-sportcsarnok

Budapesti Honvéd: Kováts (2), Rozs (5), Debreceni (12), Pintér (9), Steier (1). Csere: Szalay (8), Fülöp (6), Bea (7), Stefán (5), Mucza (18), Tichov (5), Hargitai (2).  Edző: Puskás Artúr, Mészáros István.

MEAFC: Kopasz (3), Tóth B. (5), Hartmann (-), Takács (10), Szőke (-). Csere: Homoki (6), Orliczki B. (4), Béres (-), Orliczki Márton (-), Lippai (8), Szepesi (11), Szanyi (1).  Edző: Drahos Gábor, Tóth Gábor.

Drahos Gábor: – Szimpatikusan harapós Honvédtól kaptunk ízelítőt a lendületes csapatmunkából. Nincs ellenemre ez a stílus, azon dolgozunk, hogy nálunk is minél több percben megjelenjen ez a típusú kosárlabda. Köszönjük  a rendezőknek a színvonalas tornát!