Kosárlabda szakosztály,  Kosárlabda U20

Bemutatjuk U-20-as csapatunkat!

A kettős terhelés és a fejlődés a fiatalok idei feladata.

Hét felkészülési meccset játszott a MEAFC-Miskolc felnőtt csapata, a keretnek pedig több, mint a fele saját nevelésű U-20-as korú játékosokból állt össze.

A szigetszentmiklósi színekben érkező Zsíros Akadémia elleni rajt előtt Tóth Gábor vezetőedzőt kérdeztük a MEAFC U-20-as keretéről, céljairól. 

Idén abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az amúgy sem túl idős csapatunk tovább fiatalodott. A gerincet adó nyolc játékosunk pedig az egész alapozást a felnőtt NB I-es csapattal csinálta végig. A fiatal miskolciak közül majd mindenki bemutatkozhatott már az NB I-ben is, de a közös felnőtt edzések ideje csak most érkezett el számukra. Erős bajnokság előtt áll a csapat, így sokat számíthat, hogy vannak, akik 18 évesen már a harmadik U-20-as szezonjukra készülnek az idén. 

Az Orliczki Mátyás, Gadus Fábián, Pap Arion, Szőke Gábor, Hartman Ákos ötös is régi motorosnak számít az U-20-as gárdában, hozzájuk csatlakozott a tavalyi szezon végén Szerencsről Asszú Áron, Sándor Bence és Vecser Milán, nyáron pedig Debrecenből Kozák Bertalan. A célunk az volt h ezek a fiatal játékosok is felvegyék az NB I fordulatszámát és az edzőmérkőzéseken mutatott teljesítményük alapján elmondhatom, hogy jó úton haladnak. Mindannyiukra meghatározó szerep vár az előttünk álló U-20-as és a felnőtt bajnokságban egyaránt! Előbbinél csapatunk célja elsősorban az volna, hogy ezek a játékosok minél hamarabb meghatározó emberei legyenek a felnőtt csapatnak, de szeretnénk bejelentkezni az első négybe jutó csapatok közé is. Egyáltalán nem lennék meglepve, ha – közel 100 fős U-20-as szurkolótáborunk tagjai – hamar megjegyeznék ezeket a neveket, amelyek a felnőtt csapat győzelmeiről beszámoló hírekben is sűrűn olvashatók lennének!