Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Győzött, így továbbjutott a kupában a MEAFC!

A házigazda csak egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a miskolci csapattal.

Amerikai játékosának hiányában sem feltartott kezekkel indította a találkozót a házigazda, ám a vendégek remek összjátékok révén hamar magukhoz ragadták a vezetést. A hazai tripláknak köszönhetően nem szakadt le a Tiszaújváros, ám a vendégek a kiegyenlítettebb második negyed végén pillanatok alatt egál közeléből 8-ra növelték a távolságot. A folytatásban már egyértelműen a miskolciak akarata érvényesült. Határozott csapatvédekezések után Thornton és Takács kintről is betalált, így a negyed végére megnyugtatónak mondható előny birtokába jutott a MEAFC. A szűkebb rotáció miatt is egyre jobban fáradó házigazda az egyébként miskolci nevelésű, az utolsó játékrészben pontjainak felét szerző Kiss eredményes betörései révén húsz pont körül tartotta a különbséget (72-93). A mérkőzés alapján győzelmével a MEAFC-Miskolc megérdemelten jutott a legjobb 32 csapat közé a Hepp kupában.

Tiszaújvárosi Phoenix KK – MEAFC-Miskolc 72-93 (21-28, 22-23, 9-22, 20-20) Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa 1. forduló. Tiszaújváros Sportcentrum, 100 néző. Vezette: Pozsonyi László, Gergely Csaba, Makrai Márton.

Tiszaújváros: Tóth (9/6), Szilasi (17/9), Kovács (6/3), Pöstényi (13/9), Orliczki (6). Csere: Kiss (20), Szabó (4), Molnár, Taskó. Edző: Szendray Zsombor.

MEAFC: Takács (16/12), Kozák B. (2), Thornton (21/12), Homoki (14), Lippai (10). Csere: Kozák M. (14), Béres (6), Asszú (4), Pap (3/3), Sándor (2), Gadus (1), Hartman. Edző: Drahos Gábor.

Drahos Gábor, vezetőedző: Jó ritmusban és jó csapatmunkával kezdtünk. Komoly erény, hogy az első negyedben már 9 játékosunk is szerzett pontot. Ám akadt bőven elkerülhető hiba, így szorosabb maradt a mérkőzés. A fordulást követően a helyére került pár korábbi hibafaktorunk, ez pedig magabiztosabb és eredményesebb játékot hozott. Gratulálok csapatomnak a továbbjutáshoz, a Tiszaújvárosnak pedig sok sikert kívánok a hamarosan induló bajnoki pontvadászathoz.