Röplabda NB1,  Röplabda szakosztály

Nehéz mérkőzésen született meg az első győzelem!

A 2018/2019-es szezonban csapatunk ismét az NB II Keleti csoportjában szerepel a GLP Nyíregyháza, Gyöngyösi RSE, Pénzügyőr-Debrecen, Szolnoki RA U21, VRC Kazincbarcika U21, DEAC U21 és a Kecskeméti RC U21 csapataival.

A bajnokság első fordulójában felnőtt csapatunk a Szolnok vendégeként lépett pályára a mögöttünk hagyott hétvégén. A mérkőzés igazi presztízs csata, hiszen a tavalyi bajnokságban nem sikerült egyszer sem megverni a vendéglátó csapatot. Így játékosainkban égett a bizonyítási vágy.

Az első szettben csapatunk dominált és sikerült ráerőltetni az akaratát a hazai csapatra. Helyenként szép játékkal előrukkolva. Így ezt a játékrészt sikerült is 18:25 arányban megnyerni.

A második játékrész már szorosabb csatát hozott. A lelkes hazaiaknak sikerült fogást az elbizonytalanodott csapatunkon. Így a végjátékra kialakult 24:21-es állás a hazai csapat számára. Ekkor azonban Bagó került a nyitós sarokban, akinek nyitásai zavarba hozták a hazai gárdát. A sáncmunka is összeállt és így sikerült kiegyenlíteni 24:24-re. Ezek után játékosaink nem engedték ki kezükből a szett győzelmet. 24:26

A harmadik felvonás szinte megegyezett a másodikkal. A szettben végig a hazai csapat dominált míg csapatunk játéka darabos és pontatlan volt. Így a szett végjátékára 24:19-es hazai vezetéssel fordultak a csapatok. Ebben az állásban Busák került a nyitó sarokban, aki magabiztos szervákat mutatott be.  Az első sorban Surányi, Kozsla és Bagó hármas pedig felhúzta a nagyfalat. Ha mégis sikerült a hazaiaknak támadást indítani akkor visszatámadásból sikerült pontot szereznünk. A kilátogató maroknyi néző igazán izgalmas perceket élhetett át, amely végén 24:26 arányban ismét miskolci sikernek örülhettünk.

 A mérkőzésről összeségében elmondható, hogy idény eleji formát mutatott a csapat. Helyenként szép játékot produkálva, de olykor megestek egészen amatőr megoldások is.

Bacsó István a mérkőzésről elmondta: ,,Új csapatfelállásban játszottunk. A hullámzó teljesítmény mellett sikerült a kulcspillanatokban koncentrálnunk, ezzel megnyerve a mérkőzést.”

NB II Keleti csoport 1. forduló

Szolnoki RA U21-MEAFC-Miskolc 0:3

MEAFC-Miskolc: Bagó, Busák, Surányi, Kiss, Kozsla, Barócsi

Csere: Soltész (liberó), Nagy, Boronkay, Molnár

A bajnokság következő fordulójában Nyíregyházára látogatunk, ahol a GLP Nyíregyháza lesz az ellenfél.

Ideje: 2018.10.06.  14:30

Helyszín: Vasvári Pál Gimnázium (4400, Nyíregyháza Kiss Ernő utca 8.)