Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

A hosszabbításban nyert a Békés

A Békés otthonában vendégeskedett október 6-án, szombaton este a MEAFC-Miskolc NB I/B Piros-csoportos férfi kosárlabda csapata. A találkozó, melyen a rendes játékidőben szinte végig a vendégek vezettek, hosszabbítást követően hazai sikert hozott.

A miskolciak eddigi „harcos” mentalitásukkal vetették magukat bele a küzdelembe, mellyel meglepték a békésieket. Az 5. perctől (12-13) kezdve a MEAFC-Miskolc játékosai irányították a játékot, olyannyira, hogy a 15. percben hétpontos előnyüket (25-32) mutatta az eredményjelző. A nagyszünetben sem változott ez a tendencia, sőt Takács Dániel vezérletével, Szanyi Róbert hatékonyságával a második játékrészben is szinte végig a vendégeknek állt a zászló. A 3. negyedben Tóth Viktor megsérült, kapott egy rúgást a térdére, melynek következtében sajnos már nem is segíthette tovább társait. Az utolsó bő 10 percben az ötödik személyi hibáját begyűjtő Béres Dávid is kiszállt a játékból. A 40. percben a Békés szerencsésnek mondható körülmények között egyenlíteni tudott (74-74), így jöhetett az 5 perces hosszabbítás. A ráadás során a vendéglátók kihasználták az egyenlítéssel járó lélektani előnyüket a fiatalabb és rutintalanabb vetélytársukkal szemben, és otthon tartották az értékes bajnoki pontokat.

Omnia Pub & Food Békés – MEAFC-Miskolc 86-81 (21-23, 16-20, 18-16, 19-15, 12-7)

Omnia Pub & Food Békés: Kristic (2), Vass (12/6), Koma (22), Kertész (6), Boinitzer (25/9). Csere: Balog (-), Nagy B. (11/6), Csabák (2), Gruda (6).
MEAFC-Miskolc: Kopasz (8/3), Tóth V.(12/3), Takács (21/9), Béres (8), Szanyi (12/6). Csere: Tóth B. (9/3), Brugós (-), Homoki (-), Orliczki B. (-), Orliczki Márton (-), Lippai (11). Edző: Drahos Gábor.

Drahos Gábor: – Amit elterveztünk azt kis híján sikerült is megvalósítani. A sokkal rutinosabb ellenfél otthonában gyakorlatilag egy megszerzett győzelmet ajándékoztunk nekik. Még úgy is sikerült a végjátékban előnyt szerezni és tartani, hogy Tóth és Béres nagyon korán kivált a játékunkból. A hosszabbításban sajnos már testileg és lelkileg is elfogytunk. Nagy kár, mert ismét megdolgoztunk a mai 40 percért is!