Klub,  Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Elismerés a Wanhua-BorsodChem részére a sportélet támogatásáért

A Wanhua-BorsodChem Zrt. a látvány-csapatsportágak kedvezményrendszerének keretében 2012 óta támogatja társasági adójával – eddig összesen 512 millió forint összegben – a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) sportfejlesztési programjait és a Miskolci Egyetem sportéletét.  A Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézet alapításának 5. évfordulója alkalmából rendezett Tudományos-üzleti Fórum keretében a Wanhua-BorsodChem részéről Liu Junchang vezérigazgató és Varga Béla HR és kommunikációs igazgató, a Miskolci Egyetem részéről Dr. Deák Csaba kancellár és Boda Péter sport- és üzemeltetési igazgató, a MEAFC részéről pedig Rakaczki Zoltán ügyvezető elnök közösen tekintették meg az egyetemi Sportközpontban megvalósult beruházásokat, értékelték a támogatás és az együttműködés eredményeit.

A támogatásnak köszönhetően olyan projektek valósultak meg, mint a Miskolci Egyetemi Körcsarnok felújítása (külső-belső rekonstrukció, energetikai korszerűsítés), 4 db kültéri B33 kosárlabda pálya kialakítása, mikrobuszok vásárlása, mobil lelátók beszerzése. Folyamatban van 80 db parkolóhely kialakítása és a közeljövőben épülni fog egy kültéri öltöző és raktár, amely a kültéri pályákat használóknak nyújt majd öltözési lehetőséget, illetve az elmúlt években beszerzett sporteszközöktárolását oldja meg. A beruházások 30 %-os önerejét a Miskolci Egyetem biztosította, illetve biztosítja.

A MEAFC kosárlabda szakosztály fejlődése párhuzamba állítható a Wanhua-BorsodChem támogatásának növekedésével: a MEAFC – Miskolc férfi kosárlabda csapat 2012 óta 2 osztályt is előrelépett, jelenleg az NB I/B felső házában szerepel, míg az utánpótlás korú játékosok száma meghaladja a 230 főt, amely közel háromszorosa a 2014-es létszámnak (a MEAFC 2014-től koordinálja a fiú kosárlabda utánpótlás-nevelést Miskolcon).

Az egyetemi sportklubnak nyújtott Tao támogatások elsődlegesen a kosárlabda szakosztály működésére, tárgyi eszköz ellátottságának javítására és infrastrukturális igényeinek fejlesztésére irányultak, de jutott pénz a vízilabda, kézilabda és futsal szakosztályoknak is.

A megújult létesítmények megtekintése végén a Miskolci Egyetem és a MEAFC vezetői emléklappal köszönték meg a Wanhau-BorsodChem vezetésének a kiemelt partnerséget, valamint sor került egy közös fotóra a MEAFC – Miskolc NB I/B-s kosárlabda csapattal és a jelenlévő utánpótlás játékosokkal.

A Wanhua-BorsodChem egyébként nem csak a Miskolci Egyetem, de egész Miskolc sportéletében fontos szerepet vállal, az elmúlt években, elsődlegesen a város helyi sportberuházásaira nyújtott Tao támogatásuk összege meghaladta a 900 millió forintot.