Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Pénteken nehéz derbi vár a MEAFC-Miskolcra

Az eddig veretlen fővárosi MAFC gárdája érkezik pénteken este a Miskolci Egyetem körcsarnokába, hogy az NB I/B Piros-csoportjának keretében, 17.30-tól megmérkőzzön a házigazda MEAFC-Miskolc együttesével. A szurkolókra ezúttal is nagyon számítanak a miskolciak. A találkozó előtt ezúttal is Drahos Gábor vezetőedzőt kérdeztük.

– Hogy sikerült túltenni magatokat azon, hogy a legutóbbi fordulóban, a Békés a hosszabbításban, az utolsó percekben “énekelte ki a sajtot a szátokból”?

– Igazából a rendes játékidő legvégén dőlt el kié lesz a sajt, hiszen az egyenlítéssel olyan lelki pluszt locsoltunk ellenfelünk rutinjára, amit onnantól kezdve már nem tudtunk tartani. Nagyon nem örültünk, hogy így alakult, hiszen újra megdolgoztunk az addigi eredményért, ám a hétfői edzésre már nem vittük magunkkal a szomorú tényeket.

 Az elmúlt napokban volt valami hátráltató tényező munkátok során, vagy zavartalanul tudtatok készülni a pénteki, hazai derbire? Mindenki egészséges a keretből?

– A héten kiderült, hogy a békési mérkőzés vezéráldozattal is járt, hiszen Tóth Viktornál az eddigi orvosi vizsgálatok sajnos súlyos térd sérülést diagnosztizálták. Ez a tény nem csupán szakmailag, de érthető módon emberileg is megviselte a csapatot. Sokoldalú vezérünk pótlása egyik pillanatról a másikra mondhatni nem egy egyszerű feladat a fiúk vállán, ám eddig is csapatként küzdöttünk, ezután sem teszünk mást!

– A nagy múltú MAFC napjainkban milyen játékerőt képvisel?

– Pénteki ellenfelünk egyike azon gárdáknak, amelyek kimondva is a feljutásért harcolnak idén. Esetükben talán pontosabb a visszajutás kifejezés, hiszen tavaly még az “A” csoportban szerepeltek. Tapasztalt, fegyelmezett hazai játékosok, akik amerikai irányítóval “felfegyverkezve” érkeznek Miskolcra. A bajnokságban a vártnak megfelelő magabiztossággal nyitottak, egyelőre veretlenül állnak a tabella elején.

– Frázisnak tűnhet, hogy hazai közönség előtt kötelező a győzelem, de mennyire lesz ezt könnyű megvalósítani? Milyen “fegyverrel” nyerhető meg ez a csata?

– Agresszívan védekező, lendületes játékot játszó csapatok találkoznak majd, így továbbra is kulcskérdés a hátsó stabilitásunk, és hogy a kiadott rész és egész feladatokat játékosaink hogyan tudják majd megvalósítani. Komoly értékmérő lesz ez a találkozó, hiszen kiváló játékosok ellen tudjuk megmutatni magunkat és a héten gyakoroltakat.