Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Vesztes szigetszentmiklósi vendégjáték

A BKG-Príma SE szigetszentmiklósi pályáján vendégeskedett október 21-én, vasárnap a MEAFC-Miskolc NB I/B Piros-csoportos férfi kosárlabda csapata. Drahos Gábor tanítványai ezúttal sajnos nem tudtak meglepetést okozni.

A mérkőzés kezdetét jelző feldobást követően alig pár perc elteltével Béres Dávid és Orliczki Bence neve mellett is már két-két személyi hibát mutatott a kijelző, így a magas emberek faultproblémái miatt hamar változtatásra kényszerült Drahos-mester. Ezek a változtatások a vendégcsapatot zavarták meg jobban, így a hazaiak lendületes játékukkal folyamatosan növelték a két együttes közti különbséget. A nagyszünetre 15 pontos hazai előnnyel vonultak be a mérkőző felek. A harmadik negyedben óriási erőket mozgósított a MEAFC-Miskolc. Ebben a periódusban a Béres-Lippai centerpáros keményen és eredményesen dolgozott a palánkok közelében, így a vendégek közelebb is tudtak férkőzni a hazaiakhoz. Ezzel sajnos el is lőtték a puskaporukat a Drahos-legények. Az ismételt fault-problémák következtében a jól játszó Béres Dávid a kipontozódás sorsára jutott és Lippai is a kispadon találta magát két egymás után gyorsan beszedett személyi hibát követően. Ezután a vendégek már nem tudták hatékonyan feltartóztatni a továbbra is nagy tempót diktáló hazai játékosokat, így alakulhatott ki a negyedik negyed végére a legnagyobb különbség a két csapat között.

Folytatás október 27-én, szombaton, hazai pályán az MTK Törökbálint ellen.

BKG-Príma SE – MEAFC-Miskolc 97-67 (27-15, 20-17, 23-21, 27-14)

Szigetszentmiklós, Városi sportcsarnok

BKG-Príma SE:  Nagy Benedek (8/6), Halász (3), Reizer (6), Nagy Botond (18/9), Kovács S. 20/12). Csere: Kaluha (3), Ben-Kane (-), Tanács (8), Szeleczki (8), Czakó (5), Dévényi (-), Seth (18). Vezetőedző: dr. Nagy Ágoston.

MEAFC-Miskolc:   Tóth B. (2), Takács (8/3), Orliczki B. (4), Béres (12/3), Szanyi (9/3). Csere:   Kopasz (6/6), Orliczki Mátyás (3), Szőke (2), Brúgós (5/3), Homoki (6), Hartman (-), Lippai (10). Vezetőedző: Drahos Gábor

Drahos Gábor: – Amire készültünk, azt kaptuk a pályán, ám ennél sokkal bátrabban kell mérkőzni. Érthetetlen módon többször is megijedtünk a védekezés látványától. Hiába voltak jó periódusaink is ellenfelünk egy jó csapat lévén azonnal büntetett.