Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Az MTK-t fogadja a MEAFC-Miskolc

Az MTK Törökbálint együttesét fogadja október 27-én, szombaton a MEAFC-Miskolc NB I/B Piros csoportos férfi kosárlabda csapata. Az egyetemi körcsarnokban 17.30 órakor kezdődő összecsapásra ezúttal is szeretettel várják a sportág barátait. A találkozó előtt Drahos Gábor vezetőedzővel beszélgettünk.

A legutóbbi bajnoki mérkőzésen ugyan vesztesként hagytátok el a küzdőteret, de bőven akadtak biztató jelek a jövőre nézve. Szükség volt ennek elemzésére, vagy egyszerűen csak folytatjátok a megkezdett utat?

A BGK Príma SE ellen nem nyertünk, mert megijedtünk és megzavarodtunk. Minden mérkőzésünket igyekszünk kielemezni és idővel egyre lejjebb redukálni a könnyen elkerülhető hibákat. Valóban megjelent újabb olyan elemcsoport a játékunkban, amit szeretnénk tudatosabban használni a jövőben, de ehhez magas fokú koncentrációra van szükség. 

A szerdai, debreceni Hepp kupa továbbjutás mennyiben segíthet a szombati, hazai közönség előtt megvívandó összecsapás előtt?

Magas kosárlabda intelligenciájú csapatot sikerült a kupában legyőzni, de a vártnak megfelelően ez nem volt egy sétagalopp. Ez a derbi a felkészülésünkben abban segíthetett talán leginkább, hogy hosszú ideig zónavédekezés ellen gyakorolhattunk. Erre számítunk a szombati bajnoki találkozón is.

Az MTK Törökbálint együtteséről nem tudhatunk túl sokat. Segítenél a bemutatásukban, erősségeik, gyengeségeik megjelölésével?

Évek óta stabil fővárosi csapatként szerepelnek, a palánk alatt nagyon komoly tömeget felvonultatva. Iskolázott alapokon nyugvó statikusabb játékot igyekeztek eddig használni. 

Véleményed szerint az aktuális bajnokit követően melyik csapat örülhet majd a győzelemnek?

A tervezett lendületes és elszánt játékkal készülünk ellenük is, ahol a játékosaim egyénre szabva is bizonyíthatják majd védekezési feladataikat. Úgy gondolom, ha olyan fokú koncentrációval tartjuk nyomás alatt ellenfelünket, ami korábban már eredményre vezetett, akkor a holnapi, nagyon fontos mérkőzés végén is elégedett lesz majd szurkolótáborunk.