Kosárlabda NB1,  Kosárlabda szakosztály

Nagy csata után vastaps a MEAFC-Miskolcnak

Az NB I/B-s férfi kosárlabda bajnokság Piros-csoportjának 6. fordulójában október 27-én, szombaton este, hazai környezetben, az Egyetemi-körcsarnokban aratott győzelmet a MEAFC-Miskolc együttese. Drahos Gábor tanítványai az MTK Törökbálint ellenében végig szoros, kiélezett küzdelemben szerezték meg az értékes pontokat, Szanyi Róbert utolsó másodpercekben „beszórt” triplájával.

A miskolciak kissé „álmosan”, az „öltözőben maradva” kezdték a találkozót, rengeteg hibával játszottak, szinte semmit nem tudtak megvalósítani az eltervezettekből, melyet az is bizonyított, hogy a 7. percben mindössze 4 pontjuk volt. A fegyelmezetten, harcosan kosárlabdázó törökbálintiak dominálták a mérkőzés ezen szakaszát. A 10. percben, a fél pályán túlról bevert vendég-tripla csak tovább borzolta a hazaiak idegeit (13-23).  

A második negyedre szigorítani tudott védekezésén a MEAFC-Miskolc, 8 pontot engedélyezve riválisuknak. Mindez javuló támadójátékkal társult. Elsősorban Lippai jó palánk alatti teljesítményével a nagyszünetre fordítani tudtak a vendéglátók (32-31).

A szünet utáni első játékrész jól kezdődött a miskolciak számára, akik növelni tudták előnyüket. Ezekben a percekben Orliczki Bence kiváló palánk alatti munkája volt dicséretes. A vendégek azonban kintről rendkívül eredményesek voltak, és a negyed végére újrafordítani tudtak (52-54).

A negyedik játékrészben, amikor továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, pályára lépett a hosszú sérüléséből visszatérő Szepesi, aki 5 perc játékideje alatt két triplával és két büntetővel hálálta meg az edzői bizalmat.  A 39. percben, 67-67-es állásnál a MEAFC-Miskolc kivédekezett egy támadást, majd a kontrából,  8,4 mp-el a lefújás előtt a 19 éves Szanyi Róbert (képünkön labdával) süllyesztett el egy gyönyörű hármast az MTK kosarában. A vendégek ekkor időt kértek, de ezt követően triplájuk lepattant a gyűrűről. Az óriási küzdelemben kiharcolt győzelmet a hazai publikum vastapssal jutalmazta (70-67).

MEAFC-Miskolc – MTK Törökbálint 70-67 (13-23, 19-8, 20-23, 18-13)

MEAFC-Miskolc: Tóth B. (4), Takács (8/6), Lippai (21), Béres (8), Szanyi (8/6). Csere: Kopasz (2), Orliczki Mátyás (-), Brúgós (-), Orliczki B. (11), Homoki (-), Hartman (-), Szepesi (8/6). Vezetőedző: Drahos Gábor

MTK Törökbálint: Horváth B.(-), Berneczei (9/3), Dobos (9/3), Bihari (18/3), Vámos (10/6). Csere: Baross (-), Jakab (15), Bognár(6/6). Edző: Bódi Ferenc.

Drahos Gábor: – Elképesztően jó hangulat uralkodott a lelátón a körcsarnokban a 40. perc legvégén. Addig viszont kemény leckét kaptunk az MTK csapatától abból, hogy egy pillanatig sem lehet lazítani. Nehezen kezdtük a mérkőzést, aztán még nehezebbé tettük saját magunknak és egy szerencsés végjátékban nyertünk. Gratulálok a csapatnak!

Bódi Ferenc:- Gratulálok a Miskolcnak!